|
Recept na Vynikající kysané zelí -vánoční
Recept na Vynikající kysané zelí -vánoční je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Vynikající kysané zelí -vánoční budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 pytlíky kysaného zelí (nejlépe Tuřanského nebo domácího), jedno uzené žebro nebo pěkně prorostlý uzený bůček, několik kuliček pepře, nového koření, sůl,jeden bobkový list, olej, mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vynikající kysané zelí -vánoční
Recept na Vynikající kysané zelí -vánoční: Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem / uzeným pěkně prorostlým bůčkem nebo obojím/ a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. /já většinou menší půlku zelí propláchnu pod tekoucí vovou a vodu ze zbylého nepropláchnutého zelí odleju bokem a potom přidávám až nakonec, aby to nebylo moc kyselé./ Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme, zahustíme zásmažkou a okořeníme solí /můžeme i mírně podravkou/. Podáváme s chlebem, ale dá se to i s knedlíkem. Je to velmi jednoduché a moc dobré! U nás doma se toto dělá pouze na vánoce a v chladu to vydrží celé vánoční svátky. Bez toho by u nás nebyly vánoce.
Poznámka k receptu na Vynikající kysané zelí -vánoční: Mezi svátky, když není čas, tak je to výborná svačinka nebo večeře, která je vždy po ruce. Pokud máte chladnější místo,/špajz, komora/ tak vám to vydrží v hrnci celé svátky. My vaříme cca 5 litrový hrnec. Vždy jsme začli vařit na Štědrý den a koštovali jsme až po půlnoci, protože o štědrém dni se nesmí maso. Na druhý den se dodělalo. Až uvařím, tak přidám foto.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vynikající kysané zelí -vánoční, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
- Datum vložení: 11.02.2010
- Počet porcí: cca 35 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 3 pytlíky kysaného zelí (nejlépe Tuřanského nebo domácího), jedno uzené žebro nebo pěkně prorostlý uzený bůček, několik kuliček pepře, nového koření, sůl,jeden bobkový list, olej, mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vynikající kysané zelí -vánoční,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vynikající kysané zelí -vánoční - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vynikající kysané zelí -vánoční
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|