|
Recept na Voňavé kapří překvapení
Recept na Voňavé kapří překvapení je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Voňavé kapří překvapení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kapří vnitřnosti s mlíčím, gazdovská slanina, cibule, suché bílé víno, voda, citrón, sůl, mletý bílý pepř, Solamyl, rozmarýn, tymián, citrónová mateřídouška, koření pěti vůní, javorový sirup.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavé kapří překvapení
Recept na Voňavé kapří překvapení: Kapří vnitřnosti rozebereme. Nejdříve opatrně odstraníme žluč a pak střívko. Dále odstraníme tuk (světlé části) a můžeme vnitřnosti rozebrat na menší části, které vložíme na 20 minut do studené slané vody. Vodu slijeme a můžeme ještě jednou nebo dvakrát opakovat. Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, na chvíli odstavíme, přidáme rozmarýn, tymián, mateřídkoušku, necháme rozvonět, dáme zpět na "plamen", přidáme najemno nakrájenou cibuli, dosklovata orestujeme a vložíme nakrájené vnitřnosti (velikost cca 2cm). Posypeme kořením pěti vůní a zarestujeme. Na zahuštění si připravíme do hrníčku bílé víno v poměru s vodou 1:1, citrónovou šťávu, čerstvě umletý bílý pepř, Solamyl, zastřikneme javorovým sirupem, promícháme a vlijeme k orestovaným vnitřnostem. Promícháme, necháme zesklovatět, dochutíme a podáváme s kvalitním pečivem.
Poznámka k receptu na Voňavé kapří překvapení: Kdysi jsem vaříval rybí polévku, v Rožnově teď vařím hrašanku a bylo mi líto vnitřnosti vyhodit. Takže jsem popustil uzdu své fantazie a tento výtvor nafotil a dovolil vložit. Suroviny jsou okleštěné o mlíčí a játru, které jsem použil v jiném receptu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavé kapří překvapení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 20.02.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: kapří vnitřnosti s mlíčím, gazdovská slanina, cibule, suché bílé víno, voda, citrón, sůl, mletý bílý pepř, Solamyl, rozmarýn, tymián, citrónová mateřídouška, koření pěti vůní, javorový sirup
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavé kapří překvapení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavé kapří překvapení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavé kapří překvapení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|