|
Recept na Voňavá dvoubarevná tlačenka
Recept na Voňavá dvoubarevná tlačenka je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Voňavá dvoubarevná tlačenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vepřové koleno zadní, 1 jazyk, 1 srdíčko, 1kg libového bůčku, 30dkg kůží, 4 nožičky další suroviny jsou uzené - 1 koleno zadní, křížová kost (tzv. ocásek), 1kg masitých žebírek koření - majoránka, mletý pepř, česnek, nové koření, bobkový list, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavá dvoubarevná tlačenka
Recept na Voňavá dvoubarevná tlačenka: Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5 hodiny. Mezitím si naloupeme česnek (před loupáním namočíme na 15 minut do vlažné vody) a připravíme si tlačenková střeva (používám o průměru 10 cm). V průběhu vaření maso kontrolujeme a postupně, které je téměř uvařené vyndáme, necháme krapet vychladnout a krájíme, libové na větší a tučnější na menší kousky. Jazyk po vytažení krátce ponoříme do studené vody a oloupeme. Uvařené (nepřevařené) kůže umeleme na masovém mlýnku spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu. Nožky necháme vařit déle, aby byl vývar co "nejželatinovatelnější" :-). K nakrájenému masu přidáme přecezený vývar, mletý pepř, rozemnutou majoránku a sůl (solíme více, maso sůl vstřebá). Důkladně promícháme a plníme do střev. Naplněná střeva vložíme do hrnce se zbytkem vývaru a půl hodiny necháme lehce probublávat. Uvařenou tlačenku dáme do dřezu se studenou vodou chladit. Průběžně tlačenku ve vodě otáčíme a měníme vodu za studenou. Zhruba po hodině tlačenku osušíme, uložíme na horní patro do chladničky, zatížíme prkénkem a necháme 24 hodin želatinovatět. Podáváme s jemně nakrájenou cibulí, octem a dobrým pečivem.
Poznámka k receptu na Voňavá dvoubarevná tlačenka: Přeji dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavá dvoubarevná tlačenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 04.12.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 vepřové koleno zadní, 1 jazyk, 1 srdíčko, 1kg libového bůčku, 30dkg kůží, 4 nožičky další suroviny jsou uzené - 1 koleno zadní, křížová kost (tzv. ocásek), 1kg masitých žebírek koření - majoránka, mletý pepř, česnek, nové koření, bobkový list, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavá dvoubarevná tlačenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavá dvoubarevná tlačenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavá dvoubarevná tlačenka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|