|
Recept na Vietnamské masové závitky
Recept na Vietnamské masové závitky je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Vietnamské masové závitky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Závitky: mleté maso (500g) čínské černé houby (hrneček) cibule (1ks) mrkev (1ks) kedluben (1/4 kedlubny) jarní cibulka ústřicová omáčka (2 - 4 lžíce - je místo soli) pepř vejce (1ks) skleněné nudle (80-100g) rýžový papír Zálivka se zeleninou: voda ústřicová omáčka (1-2 lžíce - je místo soli) šťáva z citronu cukr (cca. 2 lžíce) česnek (2 stroužky) zelenina (kedluben nebo okurka, případně mrkev).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vietnamské masové závitky
Recept na Vietnamské masové závitky: Závitky: Černé sušené houby namočíme do vody. Skleněné nudle připravéme dle návodu. Do mletého masa dáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, najemnou nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný kedluben. Přidáme ústřicovou omáčku (slouží i místo soli), pepř, vejce a promícháme. Pak přidáme pokrájené černé houby, přidáme skleněné nudle a zamícháme. Mezitím si namočíme utěrky a dáme je na kuchyňskou linku. Do mísy dáme vlažnou vodu a na 1 sekundu do ní vložíme rýžový papír, který hned vyndáme a položíme na navlhčené utěrky. Necháme ho chvíli změknout a poté na něj dáme masovou směs a zabalíme. Připravené rolky smažíme nejlépe na pánvi v rozpáleném oleji (rolky položíme a v oleji přetočíme ve směru zabalení, aby se papír osmažil nerozbalený a držel tvar). Poté necháme okapat přebytečný olej. Zálivka: Vezmeme vodu (cca 250ml), přidáme ústřicovou omáčku, cukr a na plátky nakrájený česnek a necháme česnek louhovat (Mezitím můžeme udělat závitky). Poté česnek vyndáme, přihodíme na plátky nakrájenou okurku nebo kedluben a můžeme podávat. Kdo má rád slanější, přidá více ústřicové omáčky, kdo rád sladší, může přidat více cukru,...
Poznámka k receptu na Vietnamské masové závitky: Jako příloha se dává jasmínová rýže, Závitky dělám z ingrediencí přímo z Vietnamu. Mají jinou chuť a konzistenci, než výrobky ze supermarketů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vietnamské masové závitky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: baruska_l
- Datum vložení: 24.01.2011
- Počet porcí: cca. 25 závitků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Závitky: mleté maso (500g) čínské černé houby (hrneček) cibule (1ks) mrkev (1ks) kedluben (1/4 kedlubny) jarní cibulka ústřicová omáčka (2 - 4 lžíce - je místo soli) pepř vejce (1ks) skleněné nudle (80-100g) rýžový papír Zálivka se zeleninou: voda ústřicová omáčka (1-2 lžíce - je místo soli) šťáva z citronu cukr (cca. 2 lžíce) česnek (2 stroužky) zelenina (kedluben nebo okurka, případně mrkev)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vietnamské masové závitky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vietnamské masové závitky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vietnamské masové závitky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|