RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Veselé vepřové jazýčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Veselé vepřové jazýčky, recepty Veselé vepřové jazýčky, Veselé, vepřové, jazýčky


Recept na Veselé vepřové jazýčky

Recept na Veselé vepřové jazýčky je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Veselé vepřové jazýčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 vepřové jazyky 8 stroužků česneku 2 malé cibule 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře sůl nebo 1/2 kostky bujónu, masoxu 5 pl sojové polosladké omáčky 1 pl oleje 150 g valašského špeku (3 silnější plátky) 200 g pórku-bílá a zelená část 5 ks loupaných rajčat z konzervy 8 ks cherry rajčátek 1 pl nasekaného libečku nebo zelené petrželky.

Veselé vepřové jazýčky
Zvětšit obrázek

Recept na Veselé vepřové jazýčky

Recept na Veselé vepřové jazýčky:
Jazyky opláchneme, vložíme do hrnce, přidáme 1 celou očištěnou cibuli, 5 stroužků česneku, nové koření, pepř, mírně osolíme(nebo dáme 1/2kostky bujónu), zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka (já jsem vařila v papiňáku v litru vody 35 minut). Měkké jazyky ochladíme, sloupneme kůži a nakrájíme na 1-1,5 cm šikmější plátky. Vývar zcedíme, odebereme do nádobky 3 dl, přidáme 5 pl sojové omáčky, 3 prolisované stroužky česneku, vidličkou rozšleháme a vložíme nakrájené jazyky, které necháme nejlépe přes noc v ledničce odpočinout. Cibuli a pórek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na jemné půlměsíčky. Špek nakrájíme na drobnější krátké proužky a společně s cibulí ho krátce na oleji osmažíme. Přisypeme pórek a přidáme konzervovaná rajčata s troškou nálevu a vařečkou je trochu rozmělníme. Na závěr vlijeme jazyky i s ochuceným vývarem, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou dusíme 15 minut. Pak přidáme na polovinu rozkrojená cherry rajčátka, ještě 5 minut povaříme, vypneme vmícháme zelené bylinky a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, ale můžou být i šťouchané brambory.

Poznámka k receptu na Veselé vepřové jazýčky:
Měli jsme chuť na něco pikantního a přes noc v ochuceném vývaru naložený jazyk a pak podušený v zelenince potěšil naše chuťové buňky. Pokud vyzkoušíte také, nebudete litovat:-) Ze zbytku vývaru byl základ na zeleninovou polévku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Veselé vepřové jazýčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 22.03.2012
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: 2 vepřové jazyky 8 stroužků česneku 2 malé cibule 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře sůl nebo 1/2 kostky bujónu, masoxu 5 pl sojové polosladké omáčky 1 pl oleje 150 g valašského špeku (3 silnější plátky) 200 g pórku-bílá a zelená část 5 ks loupaných rajčat z konzervy 8 ks cherry rajčátek 1 pl nasekaného libečku nebo zelené petrželky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na veselé vepřové jazýčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Veselé vepřové jazýčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Veselé vepřové jazýčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist