|
Recept na Vepřový Hot Guláš
Recept na Vepřový Hot Guláš je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový Hot Guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg plecka 100g uzené slaniny - špeku 2ks střední cibule 2ks papriky + několik kozích rohů 3ks rajčat + 3ks stroužků česneku + ČL soli - rozmixovat na jemno - podle J. Remkové: "Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace" ~3dl černého piva 2ks kostek zeleninového bujonu nebo PL Vegety+PL maggi 1PL vrchovatá Solamylu nebo kukuřičného škrobu 2-3PL mleté sladké papriky 2PL hladké mouky + ~1/2l vody na záklechtku kmín, pepř, sůl 3PL oleje čili omáčka (když kozí rohy napálí - každý podle gusta).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový Hot Guláš
Recept na Vepřový Hot Guláš: Maso nakrájíme na větší kostky (~4cm), dáme do misky a promísíme se škrobem - maso pak nepustí šťávu a bude krásně křehké, jinak je jak smrkové špalíky! :-). Špek nakrájíme na drobné kousky a dáme na olej do širokého kastrolu s nepřiln. úpravou vysmažit. Vložíme maso, dáme hořák naplno a smažíme dokud nezačnou kraje zlátnout, tj. ~ 10min. Poté odstavíme z hořáku a maso vyjmeme děravou lžící zpět do misky. Vrátíme kastrol na hořák vložíme na tenko pokrájené cibule s kmínem a osmahnem trochu do hněda. Přidáme mletou papriku, mícháme, počítáme zvolna do pěti a ihned zalijeme šálkem vroucí vody - pozor pěkně to vypění! Vložíme zpět maso, podlijeme pivem, vložíme bujon, opepříme a zvolna dusíme. Každych 10min. mícháme a podléváme aby maso bylo do 1/2 ponořené. Po vypotřebování piva podléváme vodou. Asi po 40 minutách přidáme pokrájené papriky a k. rohy, dusíme do doby než vařečkou přepůlíme jeden z kousků masa. Potom přidáme mix rajčat a česneku, zalijeme záklechtkou s potřebným množstvím vody, povaříme 15min., přidáme rozemnutou majoránku, případně dosolíme a doostříme čili omáčkou. Necháme vypnuté zakryté 10min. dojít (někdy taky ne).
Poznámka k receptu na Vepřový Hot Guláš: Vím, že je tady gulášů 3 habaděje a 7 přehršlí ale zlákalo mě dát sem taky moji technologii :-). V kastrolu bez nepřiln. úpravy se škrob trochu připaluje. Ideální je širší kastrol aby maso bylo vždy v jedné vrstvě - lépe se restuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový Hot Guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tom Beyk
- Datum vložení: 14.10.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1kg plecka 100g uzené slaniny - špeku 2ks střední cibule 2ks papriky + několik kozích rohů 3ks rajčat + 3ks stroužků česneku + ČL soli - rozmixovat na jemno - podle J. Remkové: "Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace" ~3dl černého piva 2ks kostek zeleninového bujonu nebo PL Vegety+PL maggi 1PL vrchovatá Solamylu nebo kukuřičného škrobu 2-3PL mleté sladké papriky 2PL hladké mouky + ~1/2l vody na záklechtku kmín, pepř, sůl 3PL oleje čili omáčka (když kozí rohy napálí - každý podle gusta)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový hot guláš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový Hot Guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový Hot Guláš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|