|
Recept na Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem
Recept na Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na jednu porci budeme potřebovat 1.verze 200 g plátek z kýty/můžeme nahradit pleckem 50 g drůbežích jater vcelku 50 g špalíček špeku 1 lžičku pesta z pažitky špetku soli a mletého pepře 2.verze 200 g plátek z kýty/můžeme nahradit pleckem 50 g uzeného bůčku/měla jsem domácí 1 lžičku pesta z pažitky na základ pod maso budeme potřebovat 2 lžíce oleje 50 g nakrájeného špeku 1 nakrájenou větší cibuli ½ kostky zeleninového bujónu/můžeme vynechat a dochutit pouze solí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem
Recept na Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem: Plátky masa přes folii rozklepeme do stran na větší pláty. Po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Vnitřní stranu potřeme pestem, položíme plátek jater a špalíček špeku. Zavineme do závitku a zajistíme nití. U druhé verze rozklepaný a okořeněný plát masa potřeme pestem, položíme uzený bůček, zavineme do závitku a zajistíme nití. V kastrolu, nebo širším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme špek společně s cibulí. Až začne cibule růžovět, vše odhrneme ke kraji hrnce, vložíme závitky a zprudka je necháme ze všech stran zatáhnout. Závitky podlijeme do poloviny horkou vodou, rozdrobíme bujón a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Pokud budeme připravovat v papiňáku, zatáhlé závitky podlijeme 250ml horké vody. Rozdrobíme bujón a od doby varu dusíme pod tlakem na slabém plameni 45minut. Měkké závitky z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a maso uchováme v teple. Šťávu zredukujeme na námi požadovanou hustotu a podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí různě upravené brambory. Můžeme také chladné závitky nakrájet na tenčí plátky a podávat jen s pečivem.
Poznámka k receptu na Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem: Můj další kuchyňský experiment, který byl chutný jak teplý, tak i po studenu. Játra jsem použila krůtí a bůček byl domácí. Odkaz na pestohttp://www.toprecepty.cz/recept/39140-pesto-z-pazi... Pokud máme a použijeme pesto z medvědího česneku, dáme ho o něco méně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: na jednu porci budeme potřebovat 1.verze 200 g plátek z kýty/můžeme nahradit pleckem 50 g drůbežích jater vcelku 50 g špalíček špeku 1 lžičku pesta z pažitky špetku soli a mletého pepře 2.verze 200 g plátek z kýty/můžeme nahradit pleckem 50 g uzeného bůčku/měla jsem domácí 1 lžičku pesta z pažitky na základ pod maso budeme potřebovat 2 lžíce oleje 50 g nakrájeného špeku 1 nakrájenou větší cibuli ½ kostky zeleninového bujónu/můžeme vynechat a dochutit pouze solí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové závitky s játry,nebo s uzeným bůčkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|