|
Recept na Vepřové závitky s cibulovou náplní
Recept na Vepřové závitky s cibulovou náplní je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové závitky s cibulovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřového masa (kýta, krkovice ap.) 250 g cibule 5 plátků anglické slaniny 100 g uzené krkovičky 2 stroužky česneku 4 lžíce strouhanky olej hladká mouka horký masový vývar 1 lžíce sekané pažitky 1 lžíce sekané petrželky pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové závitky s cibulovou náplní
Recept na Vepřové závitky s cibulovou náplní: Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda. Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek položíme plátek slaniny a rozdělíme restovanou cibulku. Zavineme a spíchneme párátkem. Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust a všechno maso, závitky i krkovičku, obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme olej a veškeré maso na něm opečeme dohněda. Podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky závitků, přidáme dva stroužky česneku, které jsme oloupali a rozmáčkli plochou stranou nože a přikryté dusíme na nejnižší teplotě doměkka (asi hodinu a půl). Maso občas obracíme, podléváme vývarem podle potřeby a přeléváme šťávou. Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Poznámka k receptu na Vepřové závitky s cibulovou náplní: Recept jsem našla v kuchařce Speciality světových kuchyní, kde je zahrnutý do kuchyně rumunské. Ale podle mě chutná úplně česky...:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové závitky s cibulovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 27.08.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky vepřového masa (kýta, krkovice ap.) 250 g cibule 5 plátků anglické slaniny 100 g uzené krkovičky 2 stroužky česneku 4 lžíce strouhanky olej hladká mouka horký masový vývar 1 lžíce sekané pažitky 1 lžíce sekané petrželky pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové závitky s cibulovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové závitky s cibulovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové závitky s cibulovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|