|
Recept na Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné
Recept na Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřové plece vcelku 150 g slaniny/špeku čerstvé lístky rozmarýnu 1 malá mrkev 1 silnější plátek celeru špetka pepře olej potravinářská folie dále budeme potřebovat slanina,která nám zbyla po prošpikování masa 1 lžíce oleje 1 cibule 1 kostka zeleninového bujonu/lze vynechat a pouze osolit 300 ml horké vody tenký plátek másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné
Recept na Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné: V masně si vybereme plecko podlouhlejšího tvaru, nebo si z většího zakoupeného kusu můžeme potřebný kus vyříznout. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Z lístků rozmarýnu najemno nakrájíme asi jednu polévkovou lžíci. Do masa si delším, úzkým nožem vytvoříme otvory. Jeden hustě naplníme celými lístky rozmarýnu, zbytek lístků nasekáme nadrobno a dáme stranou. Zbývající otvory naplníme špalíčky slaniny, kterou si pro lepší zasunutí do masa necháme v mrazáku chvíli zatuhnout. Naplněné maso pro lepší udržení tvaru utáhneme nití. Opepříme a vetřeme trochu oleje. Na pracovní desku, nebo plýtký talíř rozprostřeme potravinářskou folii, na kterou dáme lžíci oleje, poklademe polovinou nastrouhané zeleniny a posypeme polovinou nakrájeného rozmarýnu. Na tuto směs položíme naplněné maso, posypeme zbytkem rozmarýnu a druhou polovinou zeleninové směsi. Pořádně zabalíme do folie a dáme nejlépe do druhého dne odpočinout do lednice. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat na tenké nudličky nakrájený zbytek slaniny. Až trochu pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Na orestovanou směs dáme z folie odpočaté maso i se zeleninou a necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Podlijeme horkou vodou, rozdrobíme kostku bujonu a uzavřeme tlakovou poklicí.Od doby varu dusíme na slabém plameni 35minut.( V obyčejném kastrolu pod poklicí dusíme cca 50minut) Po ochlazení a otevření hrnce maso ze šťávy vyjmeme, odstraníme nitě, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem nahrubo rozmixujeme, dle potřeby dochutíme solí, či pepřem a prohřejeme. Na závěr pro zjemnění vložíme tenký plátek másla. Podáváme s kuskusem, nebo s rýží.
Poznámka k receptu na Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné: Rozmarýn je příjemně vonící bylinka, která když je v jídle v menším množství, tak se dá i sníst. Rozmarýn, který jsem použila pro naplnění otvoru v mase, není ke konzumaci. Byl použit pouze na provonění vnitřku masa, takže ho při jídle z otvoru decentně vidličkou odstraníme na kraj talíře. Chtěla jsem vyzkoušet, jak to bude chutnat a vonět. Povedlo se,tak se s Vámi o svůj experiment dělím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 18.12.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřové plece vcelku 150 g slaniny/špeku čerstvé lístky rozmarýnu 1 malá mrkev 1 silnější plátek celeru špetka pepře olej potravinářská folie dále budeme potřebovat slanina,která nám zbyla po prošpikování masa 1 lžíce oleje 1 cibule 1 kostka zeleninového bujonu/lze vynechat a pouze osolit 300 ml horké vody tenký plátek másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové plecko dušené,rozmarýnem a slaninou plněné
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|