|
Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená
Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
masitější,vyšší vepřová slezina na náplň špek nakrájený na droboučké kostičky lahůdková cibule nakrájená na velice drobno masitá paprika nakrájená na velice drobno vejce zelená nať lahůdkové cibule nakrájená na jemno sůl,mletý pepř na dušení budeme potřebovat lžičku oleje špek nakrájený na kostičky lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka masitou papriku nakrájenou na kostičky plátek másla cca 2cm silný sůl na dochucení hladká mouka na obalení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená
Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená: K plnění je lepší zakoupit víc"masitější"silnější kusy sleziny, takové ty tenké kousky naplnit nejdou. Slezinu opláchneme, osušíme a pokud je delší, rozřízneme ji na 2 až 3díly(líp se plní). Odstraníme tuk a středem sleziny prořízneme hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce. Slezina se lépe prořezává, když ji po obou stranách zlehka stlačíme-viz foto. Na závěr proříznutý tunýlek ještě o malinko zvětšíme zasunutím prstu. Na náplň restujeme špek s cibulkou, přidáme zelenou nať, papriku a ochutíme solí a pepřem. Přidáme rozklepnutá vejce, promícháme a necháme srazit(jako vaječinu). Vaječnou směs necháme zchladnout. Slezinu opatrně naplníme a okraj otvoru zajistíme párátkem, nebo zaříznutou kratší špejlí. Pokud se nám během plnění slezina trochu zašpinila od náplně, tak ubrouskem otřeme a slezinu obalíme v hladké mouce. Ve větší pánvi na rozehřátý olej dáme nakrájený špek, který po mírném zezlátnutí vyjmeme z pánve ven. Do puštěného tuku vložíme v mouce obalené sleziny a necháme je prudce po obou stranách osmažit. Plamen ubereme na minimum, sleziny zasypeme nakrájenou cibulkou, paprikou a osmahnutým špekem. Přidáme plátek másla, pánev přiklopíme poklicí a slabým varem dusíme 20minut. Během dušení každých 5minut slezinu opatrně obracíme a podle potřeby malinko podléváme. Těsně před dokončením slezinu i šťávu v pánvi lehce osolíme a opepříme a pokud chceme, můžeme ještě přidat slabý plátek másla. Slezinu krájíme na silnější plátky a podáváme s různě upraveným bramborem.
Poznámka k receptu na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená: Počet surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti sleziny. Plněná slezina je u nás oblíbená. Náplně mohou být různé. Například náplň s kuskusem a podušenými hříbky, nebo žampiony, vychlazené promíchat s trochou nastrouhaného eidamu. Také je dobrá náplň s osmaženým špekem a cibulkou, po zchladnutí promíchat s nadrobenou nivou. Nebo do otvoru zasunout špalíček slaniny, červené papriky, lahůdkové cibulky a eidamu. Podáváme teplé, nebo studené, nakrájené na slabší plátky jako obložený talířek. Do podobných přidávám podobný :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: masitější,vyšší vepřová slezina na náplň špek nakrájený na droboučké kostičky lahůdková cibule nakrájená na velice drobno masitá paprika nakrájená na velice drobno vejce zelená nať lahůdkové cibule nakrájená na jemno sůl,mletý pepř na dušení budeme potřebovat lžičku oleje špek nakrájený na kostičky lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka masitou papriku nakrájenou na kostičky plátek másla cca 2cm silný sůl na dochucení hladká mouka na obalení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|