|
Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce
Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová plec pěkná asi 1,5 kg, sůl,pepř mletý bílý, hořčice plnotučná, zelenina - mrkev, petržel, celer, hrášek (lze i mraženou)-trochu si jí dáme stranou, řapíkatý celer kousek (nemusí být, ale hezky směsku ovoní), sterilované okurky 3 menší, zelená cibulka 3 ks, špek kousek (kdo nechce,nemusí dát), anglická slanina 150g, cibule 1 větší, máslo lžička - na orestování zeleniny, olej lžíce - na opečení rolády, vývar (voda) na podlití, hladká mouka, smetana 250 ml..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce
Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce: Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice. Na polovinu plátu rozložíme část anglické slaniny (já dala krůtí šunku). Troubu si zapneme na 200° C. V pánvi si ohřejeme máslo, vložíme na kostičky nakrájenou zeleninu (mraženou necháme vydusit na tuk), přidáme řap. celer a steril. okurky na kostičky, nakrájený zbytek anglické. kousek špeku (pro vůni) a zelenou cibulku. Směs mírně osolíme a opepříme a necháme zlehka orestovat (nic nesmí zhnědnout, nebo se vysušit). Poté směs rozprostřeme na tu polovinu plátu, na které máme anglickou a maso zabalíme do rolády. Tu pečlivě omotáme provázkem a zlehka osolíme. V pekáči si rozehřejeme olej, vložíme na něj roládu a dáme do trouby, ve které necháme maso pár minut opékat (maso otáčíme). Pak k masu přidáme cibuli nakrájenou na kostky,zbylou zeleninu, 4 lžíce hořčice (já přidala i kůži ze špeku), lehce orestujeme, podlijeme vývarem asi do výšky 1/3 masa, přiklopíme a dáme zpět do trouby, kterou ztlumíme na 175°C. Během pečení maso obracíme a dle potřeby podléváme. Pečeme po dobu asi 1 - 1,5 hod. dle velikosti rolády. Pár minut před koncem pečení maso odklopíme, aby nám chytlo barvičku. Měkkou roládu vyjmeme stranou a necháme chvíli odležet. Mezitím si šťávu z rolády vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, tu pečlivě orestujeme a zalijeme vývarem. Po provaření štávu přecedíme přes hustý cedník, přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby hořčicí ,solí,nebo i troškou (lžící) nálevu z okurek, či citronovou šťávou. - Nebo šťávu doředíme vývarem na požadované množství, zavaříme a zahustíme moukou smíchanou se smetanou. Pak propasírujeme přes cedník a dochutíme. Z rolády odmotáme provázek,roládu nakrájíme na porce a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce: Možná někomu připadá recept příliš dlouhý a složitý, ale snažím se to vždy rozepsat tak, aby ho mohli dělat i ti, co to ještě nikdy nezkoušeli ;-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 01.01.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová plec pěkná asi 1,5 kg, sůl,pepř mletý bílý, hořčice plnotučná, zelenina - mrkev, petržel, celer, hrášek (lze i mraženou)-trochu si jí dáme stranou, řapíkatý celer kousek (nemusí být, ale hezky směsku ovoní), sterilované okurky 3 menší, zelená cibulka 3 ks, špek kousek (kdo nechce,nemusí dát), anglická slanina 150g, cibule 1 větší, máslo lžička - na orestování zeleniny, olej lžíce - na opečení rolády, vývar (voda) na podlití, hladká mouka, smetana 250 ml.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|