|
Recept na Vepřová roláda na smetaně
Recept na Vepřová roláda na smetaně je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová roláda na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g vepřového na plát(dělala jsem z plecka), anglická slanina, 2 pláty královského sýra, 4 zelové listy (košťály vykrájíme), měkký salám, 1 červená paprika, 3 cibule, 6 stroužků česneku, kremžská hořčice, 100 ml smetany, Solamyl, pepř, sůl, kmín(nemusí být), plátky másla..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová roláda na smetaně
Recept na Vepřová roláda na smetaně: Nejprve si nakrájíme 2 cibule na měsíčky a dáme jí osmažit pěkně dohněda. Maso si nakrojíme na plát, přes igelitový pytlík pořádně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z vnitřní strany natřeme rozmačkaným česnekem a kremžskou hořčicí. Začneme plnit: anglická slanina, zelné listy, královský sýr, salám na kolečka, nasypeme usmaženou cibulku a navrch kousky z větší poloviny červené papriky. Roládu stočíme, zachytíme si jí kovovými jehlami, pevně omotáme nití a jehly vyndáme. Dáme do pekáčku, potřeme jí znovu kremžskou hořčicí a navrch pár malých plátků másla, kolem pohážeme poslední pokrájenou cibuli a zbytek červené papriky na kousky, zalijeme 250 ml vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Po hodině pečení, kdy jsme párkrát polévali, pekáč vyndáme, roládu posypeme trochou kmínu, do vody si rozmícháme solamyl, kterým zalijeme a ještě přidáme smetanu. Promícháme a dáme ještě tak na 15 minut zapéct, hotovou roládu necháme 10 minut ochladnout až pak ji nakrájíme.
Poznámka k receptu na Vepřová roláda na smetaně: Dneska mně opět chytlo fantazírování a výsledek stojí v každém případě za vyzkoušení!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová roláda na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 23.02.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800 g vepřového na plát(dělala jsem z plecka), anglická slanina, 2 pláty královského sýra, 4 zelové listy (košťály vykrájíme), měkký salám, 1 červená paprika, 3 cibule, 6 stroužků česneku, kremžská hořčice, 100 ml smetany, Solamyl, pepř, sůl, kmín(nemusí být), plátky másla.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová roláda na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová roláda na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová roláda na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|