|
Recept na Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci)
Recept na Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci) je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g libové vepřové plece vcelku 100 g zauzeného špeku 1 cibule 1 velká mrkev 1 malá petržel 1 silnější plátek celeru 10 kuliček pepře 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 150 ml mléka 100 ml smetany na vaření(pokud nemáme smetanu,dáme celkem 250ml mléka) polévková lžíce hladké mouky na zahuštění šťáva z jednoho citronu/můžeme nahradit octem sůl cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci)
Recept na Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci): Špek a cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, nebo nakrájíme na větší kousky. Koření pro pozdější snadné vyjmutí zavážeme do kousku gázy, nebo plátýnka. Pokud máme vajíčko na luhování sypaného čaje, můžeme koření uzavřít do něj. V papiňáku necháme nakrájený špek pustit tuk. Přibližně po 2minutách přidáme cibuli a vše za stálého míchání restujeme 4minuty. Přidáme celý kus plecka a zprudka ze všech stran opečeme. Maso na chvíli z hrnce vyjmeme, do výpeku dáme nastrouhanou zeleninu a opět za stálého míchání zhruba 5minut restujeme. Poté přidáme 400ml horké vody, připravené koření, opečené maso a trochu soli. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 30minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme, vyjmeme měkké maso a sáček s kořením. V mléce si rozmícháme hladkou mouku, obsah hrnce přivedeme k varu, plamen dáme na minimum a přilijeme rozmíchanou mouku. Přidáme smetanu a necháme 10minut za občasného promíchání provařit. Po provaření vše ponorným mixerem rozmixujeme, nebo propasírujeme přes hustý cedník na hladkou omáčku. Dle chuti okyselíme, přidáme cukr a podle potřeby přisolíme. Omáčku ještě minutu provaříme. Maso nakrájíme na plátky a necháme prohřát buď přímo v omáčce, nebo v kastrolu na pařáku na ohřívání knedlíků. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci): Podobně můžete také připravit i z masa hovězího, nebo kuřecího, jen doba dušení bude u hovězího cca o 25minut delší. U drůběže, pokud bude na plátky, nebo kostičky postačí dusit 15minut. Budeme-li chtít omáčku“červenější“přidáme o 1-2 mrkve navíc. Ale opatrně, aby nám v závěru nevzniklo mrkvové pyré:-)I když ta výsledná chuť také není k zahození:-) Recepty na knedlíky najdete zde na stránkách, když si do vyhledavače zadáte houskový knedlík,nebo hrníčkové knedlíky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.10.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 700 g libové vepřové plece vcelku 100 g zauzeného špeku 1 cibule 1 velká mrkev 1 malá petržel 1 silnější plátek celeru 10 kuliček pepře 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 150 ml mléka 100 ml smetany na vaření(pokud nemáme smetanu,dáme celkem 250ml mléka) polévková lžíce hladké mouky na zahuštění šťáva z jednoho citronu/můžeme nahradit octem sůl cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|