|
Recept na Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Recept na Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1700 g vepřové kotlety bez kosti mletý pepř sůl provázek,nebo nit na upevnění masa na náplň 350 g vepřové kotlety bez kosti/toto množství si uřízneme ze 1700g kusu 100 g na drobné kostičky nakrájeného Debrecínského špeku 1 najemno nakrájená červená cibule 1 vejce 1 hrst nasekaného kerblíku,nebo petrželky sůl,mletý pepř na marinádu 150 ml 100% pomerančové šťávy+ 50ml na podlévání pečeně šťáva z 1 pomeranče najemno nastrouhaná kůra z 1 pomeranče a ½ citonu 2 snítky rozmarýnu na orestování masa silnější plátek másla+2lžíce oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Recept na Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená: Nejdříve si připravíme náplň. Z celého kusu kotlety si odřežeme 350g a na masovém mlýnku 2x nameleme. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Z masové hmoty si odvážíme 150g a vytvarujeme váleček o něco kratší, než je délka celé kotlety. Váleček zabalíme do potravinářské folie a dáme na chvíli do mrazáku. Do kotlety dlouhým., ostrým nožem prořízneme otvor(kapsu) a do něj zatlačíme zmrzlý váleček masové směsi, který jsem si dali do mrazáku předmrazit, aby se nám do otvoru hezky zatlačil. Kotletu upevníme provázkem, nebo nití, aby nám při pečení udržela tvar. Mírně opepříme, naložíme do marinády a dáme v uzavřené nádobě do lednice, nejlépe do druhého dne. Kotletu z marinády vyjmeme a ze všech stran ji na pánvi v rozehřátém tuku necháme zprudka orestovat. Orestovanou kotletu osolíme a vložíme do zapékací mísy. Zbylou marinádou vypláchneme pánvici a přilijeme ke kotletě. Vložíme do předehřáté trouby(mám plynovou)a na nejvyšší stupeň pečeme pečeme přikryté víkem 20minut. Troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme 60minut. Během pečení doléváme pomerančovou šťávu a přeléváme výpekem. 20minut před dokončením odstraníme víko, ubereme výkon trouby na čtvrtinu a dopečeme doměkka. Měkkou kotletu z výpeku vytáhneme, odstraníme nitě a ostrým nožem naporcujeme Výpek můžeme přes jemné sítko přecedit, znovu ohřát a dle potřeby dochutit. Jako příloha se hodí kuskus, nebo rýže. Ze zbývajících 350g náplně připravíme šťavnaté placičky buď k večeři, nebo k obědu.
Poznámka k receptu na Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená: Vepřové smaženky"Debrecín"ze zbytku náplně. http://www.toprecepty.cz/recept/35141-veprovestavn...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.09.2013
- Počet porcí: hodně,nejméně 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1700 g vepřové kotlety bez kosti mletý pepř sůl provázek,nebo nit na upevnění masa na náplň 350 g vepřové kotlety bez kosti/toto množství si uřízneme ze 1700g kusu 100 g na drobné kostičky nakrájeného Debrecínského špeku 1 najemno nakrájená červená cibule 1 vejce 1 hrst nasekaného kerblíku,nebo petrželky sůl,mletý pepř na marinádu 150 ml 100% pomerančové šťávy+ 50ml na podlévání pečeně šťáva z 1 pomeranče najemno nastrouhaná kůra z 1 pomeranče a ½ citonu 2 snítky rozmarýnu na orestování masa silnější plátek másla+2lžíce oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|