|
Recept na Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Recept na Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g vepřových jater 150 g špeku/zauzené slaniny 1 větší cibule 1 pl oleje 1 kl sladké mleté papriky ½ kl chilli 150 ml Čertovské omáčky Hamé 150 ml vody 6 cherry rajčátek hrst nakrájeného pórku- bílá i zelená část.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Recept na Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku: Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky. Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka a rajčátka překrájíme napůl. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout nudličky špeku, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme nakrájená játra, necháme zatáhnout, přisypeme chilli, papriku, rychle promícháme a ihned zalijeme vodou a čertovskou omáčkou. Přiklopíme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen stáhneme na minimum, vaříme 10 minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme pórek a rajčátka a opět pod tlakem na mírném plameni od doby varu vaříme ještě 3 minuty. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, jsou dobré i malé bramboráčky, ale lze také podávat pouze s pečivem.
Poznámka k receptu na Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku: Opět jsem „zbytkovala“, šťávu jsem už nijak nedochucovala a moc jsme si za krátkou chvilku díky papiňáku pochutnali. Pokud se použije obyčejný hrnec, doba vaření se protáhne pouze o 10-15 minut.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 17.03.2012
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 300 g vepřových jater 150 g špeku/zauzené slaniny 1 větší cibule 1 pl oleje 1 kl sladké mleté papriky ½ kl chilli 150 ml Čertovské omáčky Hamé 150 ml vody 6 cherry rajčátek hrst nakrájeného pórku- bílá i zelená část
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|