|
Recept na Velikonoční šoldra
Recept na Velikonoční šoldra je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Velikonoční šoldra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg polohrubé mouky, 2 kostky droždí, lžičku soli, 5 dkg cukru, 1,5 dcl oleje, 1/2 l uzené polévky bez tuku, 1 kostka 100% tuk Lukana Kabanos, zapékací klobása, uzené maso.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční šoldra
Recept na Velikonoční šoldra: Den před pečením si uvařím uzené maso, polévku nechám zchladit a seberu z ní tuk. Droždí nechám vykynout ve vlažné polévce s cukrem a troškou mouky. Vykynuté droždí vliji do mouky, přidám sůl, olej a těsto nechám kynout. Pak ho rozdělím na 2 půlky a každou rozválím. Na každou půlku nastrouhám 1/2 Lukany, těsto přeložím a znovu rozválím. Vyválenou půlku těsta dám do vymazaného a vysypaného pekáče a pokryji nakrájeným uzeným, zapékacími klobáskami a kabanosem. Přikryji druhou půlkou rozváleného těsta, na kterou jsem nastrouhala druhou půlku Lukany, opět přeložila a znovu rozválela. Nechám ještě chvíli kynout, pak potřu vajíčkem a dám péct.
Poznámka k receptu na Velikonoční šoldra: Recept jsem asi před 10 léty dostala od kolegyně v práci a od té doby jsem si jej upravovala tak, aby mi vyhovoval. Těsto se může dělat i v pekárně, ale v tom případě se určitě musí snížit množství droždí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční šoldra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iriska
- Datum vložení: 14.04.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 kg polohrubé mouky, 2 kostky droždí, lžičku soli, 5 dkg cukru, 1,5 dcl oleje, 1/2 l uzené polévky bez tuku, 1 kostka 100% tuk Lukana Kabanos, zapékací klobása, uzené maso
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční šoldra,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční šoldra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční šoldra
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|