|
Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti)
Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti) je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g vepřového plecka, 300 g uzeného bůčku, 300 g kuřecího masa – lze obměnit nebo doplnit jehněčím, kůzlečím, krůtím, telecím – prostě jemnějším druhem masa, - do vody na vaření masa přidat celý pepř, nové koření, bobkový list, špetku tymiánu a rozmarýnu - 500 g tvrdých rohlíků (asi 11 rohlíků), sůl, pepř muškátový oříšek, 6 vajec, pažitka, petrželka, libeček,mladé kopřivy( lze vynechat),můžete i česnek, máslo a strouhanka do vhodné zapékací nádoby Zbylý vývar použijte jako základ omáčky nebo polévky, je škoda ho vylívat..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti)
Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti): Maso uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout, pak nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem z masa (podle potřeby, aby byly potopené). Maso promícháme s rohlíky (vyždímáme je), osolíme, opepříme, přidáme oříšek, pažitku a petrželku s libečkem a kopřivami (lze vynechat). Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky vmícháme do masa. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme lehounce do hlavičky. Dáme do vhodné zapékací misky nebo pekáče, vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova – asi při 180 °C cca 1 hodinu. Jo lze přidat i houby jak sušené, mražené i nakládané. To obvykle dělám pro nás, protože máme houby moc rádi Dá se jíst i studené.
Poznámka k receptu na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti): Já pracuji obvykle s dvojnásobnou dávkou, jen rohlíků dám cca 12ks. Někde se hlavičce říká nádivka. Kopřivy lze vynechat, i když tam patří, ale – určitě nedávat sušené, raději žádné, pokud nemáte čerstvé No a protože jsem toto vařila i v Praze s paní Veronikou Žilkovou, přidávám foto Tohle nesmí chybět na velikonočním stole a je to prostě skvělé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 05.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 300 g vepřového plecka, 300 g uzeného bůčku, 300 g kuřecího masa – lze obměnit nebo doplnit jehněčím, kůzlečím, krůtím, telecím – prostě jemnějším druhem masa, - do vody na vaření masa přidat celý pepř, nové koření, bobkový list, špetku tymiánu a rozmarýnu - 500 g tvrdých rohlíků (asi 11 rohlíků), sůl, pepř muškátový oříšek, 6 vajec, pažitka, petrželka, libeček,mladé kopřivy( lze vynechat),můžete i česnek, máslo a strouhanka do vhodné zapékací nádoby Zbylý vývar použijte jako základ omáčky nebo polévky, je škoda ho vylívat.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|