|
Recept na Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Recept na Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polévka: Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z 1 kapra - já si vždycky u rybářů vyprosím ještě trošku jiker, pokud můj kapřík je mlíčňák nebo naopak trochu mlíčí, pokud mám jikrnáče. Ideální polévka obsahuje totiž oboje, jikry i mlíčí. A je spousta lidí, kteří vnitřnosti ani hlavu nechtějí. sůl asi 7 kuliček pepře asi 5 kuliček nového koření 1 větší stroužek česneku, kousek cibule asi 100 g kořenové zeleniny - směs mrkve, celeru a petržele petrželka podle chuti muškátový oříšek na jíšku 30 g másla a 30 g hladké mouky. Knedlíčky: 20 g másla, 1 větší vejce - bílek zvlášť, 1 vrchovatá lžička strouhané citronové kůry, špetka soli, 1 lžíce mléka, asi 50-60 g čerstvé strouhanky, na špičku nože muškátového květu. Krutonky: máslo, bílé pečivo..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Recept na Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky: Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a kouskem oloupané cibule. Vaříme doměkka. Vývar z hlavy scedíme a nevyléváme!! Necháme zchladnout. Maso obereme a pokrájíme na menší kousky. Na máslo dáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Zalijeme chladným vývarem a rozmícháme. Vložíme zeleninu nakrájenou na kostičky (můžeme ji také předem opéct na kousku másla, bude chutnější), na kousky nakrájené omyté vnitřnosti a vaříme doměkka. Vložíme obrané maso, dochutíme solí, strouhneme muškátový oříšek (jen malinko). Vmícháme sekanou petrželku. Na talíři doplníme knedlíčky a (nebo) kostičkami žemle smaženými na másle. Knedlíčky: Změklé máslo utřeme se žloutkem, přidáme muškátový květ a citronovou kůru. Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové směsi přidáme mléko a opatrně zahustíme strouhankou. Zlehka vmícháme sníh z bílku. Podle potřeby ještě dohustíme strouhankou. Tvoříme malé knedlíčky, obalíme ve zbytku strouhanky a vaříme je v rybím vývaru nebo ve vodě 7 minut. Scedíme a vložíme do hotové polévky. Knedlíčky jsou nadýchané a voňavé. Lze je připravit den předem a uchovat dobře zakryté - aby neoschly - v chladnu.
Poznámka k receptu na Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky: Další moje recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 09.02.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Polévka: Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z 1 kapra - já si vždycky u rybářů vyprosím ještě trošku jiker, pokud můj kapřík je mlíčňák nebo naopak trochu mlíčí, pokud mám jikrnáče. Ideální polévka obsahuje totiž oboje, jikry i mlíčí. A je spousta lidí, kteří vnitřnosti ani hlavu nechtějí. sůl asi 7 kuliček pepře asi 5 kuliček nového koření 1 větší stroužek česneku, kousek cibule asi 100 g kořenové zeleniny - směs mrkve, celeru a petržele petrželka podle chuti muškátový oříšek na jíšku 30 g másla a 30 g hladké mouky. Knedlíčky: 20 g másla, 1 větší vejce - bílek zvlášť, 1 vrchovatá lžička strouhané citronové kůry, špetka soli, 1 lžíce mléka, asi 50-60 g čerstvé strouhanky, na špičku nože muškátového květu. Krutonky: máslo, bílé pečivo.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|