|
Recept na Vánoční mandlové řezy
Recept na Vánoční mandlové řezy je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Vánoční mandlové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6x vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce oleje, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce nahrubo nasekaných mandlí, 1/2 prášku do pečiva marmeláda čokoládový krém - 1 máslo + 1/2l uvařeného čokoládového pudinku + čokokrém čokoládová poleva - 3 čokolády na vaření + 1/2 ztuženého pokrmového tuku + 1 smetana na šlehání nasekané mandle na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vánoční mandlové řezy
Recept na Vánoční mandlové řezy: Utřeme žloutky a cukr do husté pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva,kakao a nasekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou. Vystydnutý korpus rozkrojíme na dva pláty - spodní plát namažeme marmeládou, na kterou dáme vrstvu krému. Přiklopíme druhým plátem. Takto promazaný korpus dáme zpět do pekáčku, namažeme krémem a polijeme čokoládovou polevou. Celé posypeme nahrubo nasekanými mandlemi a necháme v chladnu ztuhnout. Čokoládový krém - mixérem rozmícháme máslo, studený uvaený pudink a čokoládový krém. Pokud se vám udělají hrudky - stačí misku s krémem nahřát nad vodní lázní a znovu vymíchat do hladkého krému. Čokoládová poleva - ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu na vaření a ztužený pokrmový tuk, až se vše spojí. Poté přidáme tekutou smetanu ke šlehání a mícháme až se čokoláda spojí a zahustí se.
Poznámka k receptu na Vánoční mandlové řezy: Vychladlé řezy krájíme na pásky, nebo čtverečky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční mandlové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hanahcotton (Hanka Svatušková)
- Datum vložení: 18.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: 6x vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce oleje, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce nahrubo nasekaných mandlí, 1/2 prášku do pečiva marmeláda čokoládový krém - 1 máslo + 1/2l uvařeného čokoládového pudinku + čokokrém čokoládová poleva - 3 čokolády na vaření + 1/2 ztuženého pokrmového tuku + 1 smetana na šlehání nasekané mandle na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční mandlové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční mandlové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční mandlové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|