|
Recept na Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci
Recept na Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 uzené koleno zadní, sklenice leča (já mám 0,7 l, máme rádi dost zeleniny, ale klidně dejte menší sklenici), případně 1 pálivá paprička, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku (co kdo snese a jak jsou stroužky veliké)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci
Recept na Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci: Římský hrnec i s víkem namočíme do vody, aby nasákl. Na dno dáme lečo ze sklenice (mám domácí, takže není ostré, proto k němu přidávám 1 pálivou papričku, které mám celoročně v zásobě v mrazáku) a nahrubo krájenou oloupanou cibuli. Koleno omyjeme a potřeme rozmačkaným česnekem. Nesolím, koleno i lečo jsou slané dost. Vložíme ho do hrnce na lečo, zakryjeme namočeným víkem, dáme do studené trouby. Peču 1/2 hodiny na 150°C, pak 1,5-2 hodiny na 200°C. Koleno se víc dusí než peče. V průběhu podle potřeby podléváme horkou! vodou. Příloha: chléb, brambory, bramborové knedlíky,...
Poznámka k receptu na Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci: Recept na přání. Šlo by to určitě i v Pomalém hrnci, ale nemám ho, takže nevím, na jaký výkon a jak dlouho pomalit. Pokud někdo vyzkouší a vyfotí, budu ráda :) Je to zimní líný recept, proto to lečo. Určitě by šla použít čerstvá zelenina - papriky a rajčata ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 24.01.2014
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 uzené koleno zadní, sklenice leča (já mám 0,7 l, máme rádi dost zeleniny, ale klidně dejte menší sklenici), případně 1 pálivá paprička, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku (co kdo snese a jak jsou stroužky veliké).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzené koleno pečené na leču v římském hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|