Recept na Uzená houbovka s křenem
Recept na Uzená houbovka s křenem je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Uzená houbovka s křenem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g vařeného uzeného masa 200g čerstvých lesních hub 2 brambory 1 cibule 100ml mléka 100ml sladké smetany na vaření světlá máslová jíška ( cca 2PL) čerstvá nebo sušená majoránka 1-2PL strouhaného křenu ( nebo krenexu) kousek másla sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzená houbovka s křenem
Recept na Uzená houbovka s křenem: Brambory si nakrájíme na kousky a dáme vařit do půl litru osolené vody. Přibližně v polovině vařením je odstavíme. Na másle si zesklovatíme cibuli, přidáme houby, podlijeme 1 naběračkou uzeného vývaru a necháme asi 10 minut dusit. Poté přilijeme brambory i s vodou, ve které se vařily, přidáme mléko, smetanu, majoránku, jíšku a vaříme ještě 10 minut do změknutí brambor. Nakonec do omáčky vložíme prohřát pokrájené uzené maso a křen.
Poznámka k receptu na Uzená houbovka s křenem: Přílohu jsem zvolila pečivo nebo jak je kdo zvyklý třeba k bramborovému guláši a podobným omáčkám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzená houbovka s křenem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 23.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 200g vařeného uzeného masa 200g čerstvých lesních hub 2 brambory 1 cibule 100ml mléka 100ml sladké smetany na vaření světlá máslová jíška ( cca 2PL) čerstvá nebo sušená majoránka 1-2PL strouhaného křenu ( nebo krenexu) kousek másla sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzená houbovka s křenem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzená houbovka s křenem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzená houbovka s křenem
|
|