|
Recept na Utopenci - klasika
Recept na Utopenci - klasika je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Utopenci - klasika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
15 špekáčků, 6-8 ks středně velké cibule (bílá, červená), 3 čerstvé feferonky, plnotučná hořčice, 3 l sklenice s víčkem Nálev: ¾ l vody, ½ l octa 8%, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 1 čl celého pepře, 1 pl cukru; přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, poté koření z nálevu vyndáme a použijeme jej k prokládání špekáčků ve sklenici.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Utopenci - klasika
Recept na Utopenci - klasika: Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky oloupeme, podélně rozřízneme, řez lehce pomažeme hořčicí a vložíme nakrájenou cibuli. Na dno láhve rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, ¼ povařeného koření a vrstvu 4 ks naplněných špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice (vychází cca 4 vrstvy), občas vložíme i feferonky. Poslední vrstvu pokryjeme zbytkem cibule, můžeme zajistit špejlí a zalijeme vychladlým nálevem až po okraj sklenice. Uzavřeme víčkem a necháme 5 až 7 dní uležet v chladu.
Poznámka k receptu na Utopenci - klasika: Jednoduché a chutné
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Utopenci - klasika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: blackpb
- Datum vložení: 30.06.2014
- Počet porcí: 15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 15 špekáčků, 6-8 ks středně velké cibule (bílá, červená), 3 čerstvé feferonky, plnotučná hořčice, 3 l sklenice s víčkem Nálev: ¾ l vody, ½ l octa 8%, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 1 čl celého pepře, 1 pl cukru; přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, poté koření z nálevu vyndáme a použijeme jej k prokládání špekáčků ve sklenici
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na utopenci - klasika,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Utopenci - klasika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Utopenci - klasika
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|