|
Recept na Toustová skládanka
Recept na Toustová skládanka je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Toustová skládanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 plátků toustového tmavého chleba (nebo tmavý slunečnicový atd.)- je vhodný spíš hranatý tvar a čerstvý měkký chleba 150 g francouzské paštiky (nebo jiné jemné) 1 lučina 1 pomazánkové máslo (může být i ochucené) 1 pikantní pomazánka (jakákoli našlehaná-třeba koupená) mletá sladká paprika 100 g trvanlivého salámu (např. Vysočina) 100 g plátkového sýra Pepř, nasekaná nať mladé cibulky, pražené piniové oříšky nebo látky mandlí, sezamové semínko atd. Pozn.: Množství, suroviny a vzájemné míchání berte pouze jako informativní – záleží, jaký chléb použijete, jaké pomazánky koupíte a pokud nějaká pomazánka zůstane – uschováte v ledničce na jindy. Různě barevné pomazánky udělají pěkný řez a pikantní tomu zase dají chuť. Paštiku bych ale zachovala. Trochu pomazánky si necháme na druhý den na potření..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Toustová skládanka
Recept na Toustová skládanka: 1)Pomazánka: paštiku vyšleháme s Lučinou. 2)Pomazánka: pomazánkové máslo vyšleháme s pikantní pomazánkou a můžeme přidat trochu mleté sladké papriky a pepř. Plátky potíráme např:. pomazánka 2), poklademe salám, potřeme opět pom.2). Další vrstva pom.1), plátky sýra, pom.1) a vrstvíme, dokud máme plátkový chléb. Celý bochník zabalíme do alobalu, zatížíme a dáme přes noc do ledničky, aby se vše pěkně spojilo (zatížila jsem miskou s vodou). Druhý den rozbalíme a potřeme zbylou pomazánkou, nebo paštikou. Posypeme cibulkou a nějakými oříšky, semínky atd. a krájíme na tenké plátky asi 1cm.
Poznámka k receptu na Toustová skládanka: Inspirace: Žena & kuchyně: Rohlíková kuchařka Můžete si připravit jednoduché a myslím i efektní pohoštění den dopředu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Toustová skládanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 24.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 5 plátků toustového tmavého chleba (nebo tmavý slunečnicový atd.)- je vhodný spíš hranatý tvar a čerstvý měkký chleba 150 g francouzské paštiky (nebo jiné jemné) 1 lučina 1 pomazánkové máslo (může být i ochucené) 1 pikantní pomazánka (jakákoli našlehaná-třeba koupená) mletá sladká paprika 100 g trvanlivého salámu (např. Vysočina) 100 g plátkového sýra Pepř, nasekaná nať mladé cibulky, pražené piniové oříšky nebo látky mandlí, sezamové semínko atd. Pozn.: Množství, suroviny a vzájemné míchání berte pouze jako informativní – záleží, jaký chléb použijete, jaké pomazánky koupíte a pokud nějaká pomazánka zůstane – uschováte v ledničce na jindy. Různě barevné pomazánky udělají pěkný řez a pikantní tomu zase dají chuť. Paštiku bych ale zachovala. Trochu pomazánky si necháme na druhý den na potření.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na toustová skládanka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Toustová skládanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Toustová skládanka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|