|
Recept na Topinky s parádou
Recept na Topinky s parádou je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Topinky s parádou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
-Topinky: chléb Šumava, olej, palice čestvého česneku, plnotučná hořčice, kečup -Paráda: 200g slaniny 300g točeného salámu (možno gothaj, junior,párky aj.) 4 střední cibule 10 velkých vajec (nebo 15 malých) svazek pažitky (jarní cibulka) pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Topinky s parádou
Recept na Topinky s parádou: Chléb nakrájíme na silnější krajíčky, asi 1,5 cm. Na jednu porci dáme dvě topinky. Chléb opečeme po obou stranách do zlatova ve větší vrstvě oleje. Opečené odkládáme na papírovou utěrku, nebo ubrousek odkapat. Když máme topinky hotové, potřeme je důkladně z obou stran česnekem dokud se nám stroužek nezačne do topinky propadat. Poté na vedle sebe vyskládané topinky dáme dvě lžičky plnotučné hořčice, kterou rozetřeme. Na hořčici dáme 2 lžičky kečupu a rovněž rozetřeme. Nyní přistoupíme k přípravě parády: Slaninu, salám i cibuli si nakrájíme na kostičky. Nejprve roztavíme slaninu, na vytavené škvarečky dáme vyrestovat salám. Když se nám i ze salámu vysmaží křupavé kostičky, vsypeme do kastrólu cibuli a společně smažíme než nám cibule zhnědne. Nesmí být ale křupavá. Jen tak do zlatoskleněna. Poté vlijeme vejce a mícháme a mícháme a mícháme. Když nám začnou vejce tuhnout, vsypeme nasekanou pažitku, osolíme a vydatněji opepříme. Celou směs mícháme tak aby se nám nedělaly velké cucky a sundáme ji ještě před stuhnutím. Pořád mícháme a nandaváme lžící na topinky ve vysoké vrstvě. Necháme mírně stuhnout a podáváme. Možno podle chuti nakonec posypat strouhanou nivou Druhý den ráno studené chutnají ještě lépe! Doporučená příloha:
Poznámka k receptu na Topinky s parádou: ty sem kopíruješ recepty odjinud? http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=22667
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Topinky s parádou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gajdosovam (Markéta Gajdošová)
- Datum vložení: 03.08.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: -Topinky: chléb Šumava, olej, palice čestvého česneku, plnotučná hořčice, kečup -Paráda: 200g slaniny 300g točeného salámu (možno gothaj, junior,párky aj.) 4 střední cibule 10 velkých vajec (nebo 15 malých) svazek pažitky (jarní cibulka) pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na topinky s parádou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Topinky s parádou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Topinky s parádou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|