|
Recept na Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi
Recept na Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Tofu přírodní 200 g, kuřecí prsa (stehna) 200 g, šalvěj čerstvá 5 listů, nebo 1/2 lžičky sušené, cibule 2 ks, česnek 1 stroužek, slanina / špek 50g (nemusí být), sýr tvrdý 30% 100 g, jogurt řecký 150 g, pór - světlá část, sůl, pepř bílý mletý, vývar 2 dcl (bujon + voda), mouka hladká 1 lžička, olej olivový 2 lžičky. Gnocchi 1 balení 500 g..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi
Recept na Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi: Jogurt si vyndáme z lednice, aby nebyl pak při použití tolik studený. Kuřecí maso a tofu si nakrájíme na kostky (asi 2 cm), dáme do misky, zakapeme 2 lžičkami sojovky, osolíme, zlehka opepříme a přidáme nahrubo nakrájený česnek. Přisypeme mouku, pečlivě promícháme a necháme chvíli proležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, pórek nakrájíme na širší nudličky a 3 listy šalvěje na jemno. Sýr nakrájíme na větší kostky. Na širší pánvi si lehce ohřejeme olej, přidáme 2 celé listy šalvěje a necháme je za občasného promíchnutí rozvonět - olej nemá být vařící, aby se listy nespálily. Jakmile listy v oleji zavadnou (ztvrdnou) tak je vyjmeme a vsypeme nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata. Poté přidáme obsah misky s tofu a restujeme do zatažení (zešednutí) masa. Tofu nám začne chytat zlatavou barvu. Poté vše podlijeme vývarem a necháme asi 15 min. lehce dusit. Šťávy by v pánvi mělo zbýt jen po dně. Mezitím si v hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme jí a vsypeme gnocchi. Promícháme je a necháme na mírném ohni pár minut vařit. Hned jak vystoupí na hladinu, tak je slijeme a uchováme v teple. Do provařené směsi na pánvi vsypeme nakrájenou šalvěj, pórek, sýr a pomalu vmícháme jogurt. Směs ihned vypneme. Poté buď vsypeme uvařené teplé gnocchi, promícháme a necháme chvilku dojít a nebo podáváme gnocchi jako přílohu.
Poznámka k receptu na Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi: Původně jsem měla v úmyslu použít do jídla jen tofu, ale chlapů je u nás většina a tak jsem "podlehla" a přidala i maso. Řecký jogurt je krásně hustý a v jídle je moc dobrý (není tak kyselý, jako obyčejný jogurt). Jen se nesmí vařit, jinak se sráží, proto ho dáváme už do hotového pokrmu a necháváme jen prohřát. Slaninu do jídla přidávat nemusíme, já jí tam dala jen pro vůni.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 31.08.2011
- Počet porcí: 4 - 5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Tofu přírodní 200 g, kuřecí prsa (stehna) 200 g, šalvěj čerstvá 5 listů, nebo 1/2 lžičky sušené, cibule 2 ks, česnek 1 stroužek, slanina / špek 50g (nemusí být), sýr tvrdý 30% 100 g, jogurt řecký 150 g, pór - světlá část, sůl, pepř bílý mletý, vývar 2 dcl (bujon + voda), mouka hladká 1 lžička, olej olivový 2 lžičky. Gnocchi 1 balení 500 g.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|