|
Recept na Tilapie na alsaský způsob
Recept na Tilapie na alsaský způsob je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Tilapie na alsaský způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 filety tilapie 100 g libovějšího uzeného boku 4 lžíce másla 200 ml sladšího bílého vína (polosuché) sůl bílý pepř případně koření na ryby - vřele doporučuji novou směs Kotányi "Ryby citrónově svěží", kterou jsem použila (obsahuje citrón, pepř a mátu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tilapie na alsaský způsob
Recept na Tilapie na alsaský způsob: Filety osušíme, osolíme a okořeníme. Poskládáme je do zapékací misky, vymazané máslem a poklademe silnějšími plátky uzeného boku. Na každý plátek ryby rozdělíme zbylé máslo a vložíme do maximálně rozpálené trouby. Po deseti minutách, když se tuk začne škvířit, zalijeme malým množstvím bílého vína. Víno se začne prudce odpařovat, přelijeme jím i ryby a tento postup opakujeme po 3-5 minutách, dokud není ryba zlatavá a víno spotřebované. V misce by měla zůstat mírně zahuštěná šťávička, kterou při podávání přeléváme rybí filety.
Poznámka k receptu na Tilapie na alsaský způsob: Recept pochází z knihy Muž v zástěře Achille Gregora, v níž je tímto způsobem připravováno kapří maso. Protože autor tuto kuchařku pojal víceméně jako krásnou literaturu a neudává množství surovin, upravila jsem předpis tak, aby podle něj uvařil každý, i začátečník. Recept je možné aplikovat na jakéholi rybí filety, mořské i sladkovodní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tilapie na alsaský způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 29.10.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 filety tilapie 100 g libovějšího uzeného boku 4 lžíce másla 200 ml sladšího bílého vína (polosuché) sůl bílý pepř případně koření na ryby - vřele doporučuji novou směs Kotányi "Ryby citrónově svěží", kterou jsem použila (obsahuje citrón, pepř a mátu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tilapie na alsaský způsob,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tilapie na alsaský způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tilapie na alsaský způsob
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|