|
Recept na Tamarindová omáčka k uzenému masu
Recept na Tamarindová omáčka k uzenému masu je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Tamarindová omáčka k uzenému masu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g tamarindů, 2 šálky vývaru z uzeného masa, 1 kus velký jako palec čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný, 3 lžíce třtinového cukru, nebo více podle chuti, ½ lžičky chili, 1 čajová lžička kvalitní sojové omáčky, koriándr mletý, badyán, skořice, hřebíček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tamarindová omáčka k uzenému masu
Recept na Tamarindová omáčka k uzenému masu: Do hrnce dáme vařit na mírném ohni dužinu z tamarindových lusků s vývarem. Přidáme strouhaný zázvor, chili, mletý koriándr, badyán, skořici a hřebíček. Když omáčka začne houstnout přidáme sojovou omáčku a opět zředíme vývarem. V této fázi je omáčka dosti kyselá a proto ji postupně dochucujeme třtinovým cukrem. Po 15-20 minutách by měla být omáčka hotová. Omáčku propasírujeme, zbavíme ji tím pecek a vláken. Propasírovanou omáčku vrátíme do hrnce. Přidáme uvařené uzené maso a ještě prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem Tamarind dává této omáčce nakyslou a neobvyklou chuť. (c) Evosheek
Poznámka k receptu na Tamarindová omáčka k uzenému masu: Při vaření této omáčky jsem hodně improvizoval, ale dosažená chuť byla celou mou rodinou hodnocena velmi vysoko. Kombinace exotické omáčky s českým uzeným a knedlíkem je vyloženě nadchla. A teď něco o tamarindu. Luskovité plody tamarindy, jsou cca až 10 centimetrů dlouhé a dva centimetry široké. Lusky obsahují čtyři až dvanáct jader obklopených červenohnědou až téměř černou kašovitou dření. Dřeň má silně sladkokyselou chuť a má vysokou cukernatost
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tamarindová omáčka k uzenému masu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 12.04.2013
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 500 g tamarindů, 2 šálky vývaru z uzeného masa, 1 kus velký jako palec čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný, 3 lžíce třtinového cukru, nebo více podle chuti, ½ lžičky chili, 1 čajová lžička kvalitní sojové omáčky, koriándr mletý, badyán, skořice, hřebíček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tamarindová omáčka k uzenému masu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tamarindová omáčka k uzenému masu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tamarindová omáčka k uzenému masu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|