|
Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hovězího masa (dělám i z vepřového plecka a nebo co dům dá, třeba kuře, králík...), kousek špeku nebo slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší celer, 1 petržel nebo pastiňák (když není, postačí mražená směs na svíčkovou), zakyslá smetana, 200ml smetany ke šlehání, 4 ks bobkový list, 12 kuliček nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 6 kuliček jalovce (nemusí být), tymián, sůl, cukr, ocet, citronka nebo citr. šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem: Nejdříve si přichystáme sladkokyselý nálev: smícháme 2 litry studené vody s 12 zarovnanými PL cukru, 5 ČL soli a 4 PL octa. Důkladně promícháme. Elektrický sporák si nastavíme na č. 6. V hrnci (papíňáku) na oleji osmahneme kořenovou zeleninu s kořením (bobkový list, pepř, jalovec, nové koření a tymián). Když je zelenina dostatečně osmahlá, přidáme k ní cibuli nakrájenou na půlměsíčky, asi minutku osmahneme a přidáme prošpikované maso. Maso osmahneme ze všech stran až začne zlátnout a zalijeme sladkokyselým nálevem (celé 2 litry). Necháme na č. 6 dokud nezačne papíňák syčet - potom stáhneme sporák na č. 3 a necháme hodinku vařit. Když je uvaříno, tak vyndáme masíčko, zeleninu scedíme a propasírujeme. Vrátíme zpět do hrnce a na č. 4 necháme vařit. Když to začne bublat, tak do hrnce vlijeme zakyslou smetanu, kterou jsme si předem rozmíchali v pulitru s trochou mléka a 2 naběračkami omáčky. Necháme přijít k varu a poté zahustíme jíškama Knorr. Dávám víc té tmavé, protože až tam nakonec přiliju smetanu, tak omáčka nebude tak světlá. Když je omáčka dostatečně hustá, tak do ní přilijeme smetanu a odstavíme ze sporáku. Do hotové omáčky hodíme na plátky pokrájené masíčko a je hotovo! Jen je-li potřeba, omáčku dochutíme solí, citr. šťávou a cukrem.
Poznámka k receptu na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem: ZDROJ: http://bucifousek.webgarden.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jitule (Jitka)
- Datum vložení: 20.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 500g hovězího masa (dělám i z vepřového plecka a nebo co dům dá, třeba kuře, králík...), kousek špeku nebo slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší celer, 1 petržel nebo pastiňák (když není, postačí mražená směs na svíčkovou), zakyslá smetana, 200ml smetany ke šlehání, 4 ks bobkový list, 12 kuliček nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 6 kuliček jalovce (nemusí být), tymián, sůl, cukr, ocet, citronka nebo citr. šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|