RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem, recepty Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem, Svíčková, omáčka, se, sladkokyselým, nálevem


Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem

Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g hovězího masa (dělám i z vepřového plecka a nebo co dům dá, třeba kuře, králík...), kousek špeku nebo slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší celer, 1 petržel nebo pastiňák (když není, postačí mražená směs na svíčkovou), zakyslá smetana, 200ml smetany ke šlehání, 4 ks bobkový list, 12 kuliček nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 6 kuliček jalovce (nemusí být), tymián, sůl, cukr, ocet, citronka nebo citr. šťáva.

Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Zvětšit obrázek

Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem

Recept na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem:
Nejdříve si přichystáme sladkokyselý nálev: smícháme 2 litry studené vody s 12 zarovnanými PL cukru, 5 ČL soli a 4 PL octa. Důkladně promícháme. Elektrický sporák si nastavíme na č. 6. V hrnci (papíňáku) na oleji osmahneme kořenovou zeleninu s kořením (bobkový list, pepř, jalovec, nové koření a tymián). Když je zelenina dostatečně osmahlá, přidáme k ní cibuli nakrájenou na půlměsíčky, asi minutku osmahneme a přidáme prošpikované maso. Maso osmahneme ze všech stran až začne zlátnout a zalijeme sladkokyselým nálevem (celé 2 litry). Necháme na č. 6 dokud nezačne papíňák syčet - potom stáhneme sporák na č. 3 a necháme hodinku vařit. Když je uvaříno, tak vyndáme masíčko, zeleninu scedíme a propasírujeme. Vrátíme zpět do hrnce a na č. 4 necháme vařit. Když to začne bublat, tak do hrnce vlijeme zakyslou smetanu, kterou jsme si předem rozmíchali v pulitru s trochou mléka a 2 naběračkami omáčky. Necháme přijít k varu a poté zahustíme jíškama Knorr. Dávám víc té tmavé, protože až tam nakonec přiliju smetanu, tak omáčka nebude tak světlá. Když je omáčka dostatečně hustá, tak do ní přilijeme smetanu a odstavíme ze sporáku. Do hotové omáčky hodíme na plátky pokrájené masíčko a je hotovo! Jen je-li potřeba, omáčku dochutíme solí, citr. šťávou a cukrem.

Poznámka k receptu na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem:
ZDROJ: http://bucifousek.webgarden.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jitule (Jitka)
  • Datum vložení: 20.05.2008
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: 500g hovězího masa (dělám i z vepřového plecka a nebo co dům dá, třeba kuře, králík...), kousek špeku nebo slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší celer, 1 petržel nebo pastiňák (když není, postačí mražená směs na svíčkovou), zakyslá smetana, 200ml smetany ke šlehání, 4 ks bobkový list, 12 kuliček nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 6 kuliček jalovce (nemusí být), tymián, sůl, cukr, ocet, citronka nebo citr. šťáva
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist