RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat, recepty Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat, Svíčková, na, smetaně, snad, tak, jak, se, má, dělat


Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat

Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Uzený špek, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel), citrón, pomeranč, pepř celý, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, cukr, hovězí maso, smetana..

Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
Zvětšit obrázek

Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat

Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat:
Den před vařením prošpikujeme maso špekem a nasolíme ho. Dáme vařit vodu. Do hrnce nastrouháme zeleninu a trošku nastrouhané pomerančové kůry, nadrobno pokrájenou cibuli, půlku citrónu který položíme plochou na prkénko a seřežeme z něho kůru. Přidáme tak 3-4 pol. lžíce cukru. Do uzavíratelného sítka (vajíčko na čaj) dáme několik kuliček pepře a nového koření, přidáne rozlámaný bobkový list. Přidáme špetku tymiánu. Zalijeme tepou převařenou vodou a promícháme. Vložíme maso, přikryjeme a uložíme do chladu. Je dobré tak 2-3 promíchnout během naložení. Druhý den maso i se všemi ingrediencemi přendáme do pekáče, podlijeme nálevem, přiklopíme a dáme dusit do trouby do měkka. Pekáč odklopíme a šťávu vydusíme natolik, aby se zelenina trochu orestovala, přitom obracíme maso, aby se udělala na něm kůrčička. Maso odložíme a obsah pekáče přendáme do hrnce (samozřejmě bez sítka, přidáme zbylý nálev, smetanu, máslovou jíšku a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Povaříme, doředíme dochutíme cukrem a solí. Pokrájené maso vložte zpět do omáčky. Servírujte s plátkem pomeranče (ne citronu), šlehačkou a brusinkama.

Poznámka k receptu na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat:
Svíčková mě "baví" a tento postup jsem vyvíjel dle různých receptů. Prostě co jsem kde četl nebo slyšel. Ještě dvě drobné rady: před špikování si proužky slaniny strčte tak na hodinu do mrazáku- jde to pak lépe strkat do masa. A k ochutnávání používete podšálek, na který lžící nalijete trochu omáčky a prostě ho olíznete. :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Alfred Jansky (Alfred Jansky)
  • Datum vložení: 24.07.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Uzený špek, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel), citrón, pomeranč, pepř celý, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, cukr, hovězí maso, smetana.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist