|
Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Uzený špek, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel), citrón, pomeranč, pepř celý, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, cukr, hovězí maso, smetana..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
Recept na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat: Den před vařením prošpikujeme maso špekem a nasolíme ho. Dáme vařit vodu. Do hrnce nastrouháme zeleninu a trošku nastrouhané pomerančové kůry, nadrobno pokrájenou cibuli, půlku citrónu který položíme plochou na prkénko a seřežeme z něho kůru. Přidáme tak 3-4 pol. lžíce cukru. Do uzavíratelného sítka (vajíčko na čaj) dáme několik kuliček pepře a nového koření, přidáne rozlámaný bobkový list. Přidáme špetku tymiánu. Zalijeme tepou převařenou vodou a promícháme. Vložíme maso, přikryjeme a uložíme do chladu. Je dobré tak 2-3 promíchnout během naložení. Druhý den maso i se všemi ingrediencemi přendáme do pekáče, podlijeme nálevem, přiklopíme a dáme dusit do trouby do měkka. Pekáč odklopíme a šťávu vydusíme natolik, aby se zelenina trochu orestovala, přitom obracíme maso, aby se udělala na něm kůrčička. Maso odložíme a obsah pekáče přendáme do hrnce (samozřejmě bez sítka, přidáme zbylý nálev, smetanu, máslovou jíšku a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Povaříme, doředíme dochutíme cukrem a solí. Pokrájené maso vložte zpět do omáčky. Servírujte s plátkem pomeranče (ne citronu), šlehačkou a brusinkama.
Poznámka k receptu na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat: Svíčková mě "baví" a tento postup jsem vyvíjel dle různých receptů. Prostě co jsem kde četl nebo slyšel. Ještě dvě drobné rady: před špikování si proužky slaniny strčte tak na hodinu do mrazáku- jde to pak lépe strkat do masa. A k ochutnávání používete podšálek, na který lžící nalijete trochu omáčky a prostě ho olíznete. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Alfred Jansky (Alfred Jansky)
- Datum vložení: 24.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Uzený špek, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel), citrón, pomeranč, pepř celý, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, cukr, hovězí maso, smetana.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|