|
Recept na Svíčková na smetaně se šípkovým terčem
Recept na Svíčková na smetaně se šípkovým terčem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Svíčková na smetaně se šípkovým terčem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí zadní k.u.-600g Slanina -50g Kořenová zelenina-300g Sádlo -50g Cibule -50g Cukr krystal-50g Ocet -30g Citron -25g Bobkový list, celý pepř, nové koření, tymián-2g Smetana kysaná 15%-400g Máslo -30g Sůl Plnotučná hořčice-30g Hladká mouka-90g.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková na smetaně se šípkovým terčem
Recept na Svíčková na smetaně se šípkovým terčem: Maso protkneme slaninou, osolíme a vložíme do rozpálené trouby na 160°C. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky, v hrnci rozpustíme sádlo, vložíme zeleninu, koření mimo tymián, cukr, plátky citronu a opečeme dokud nám nezačne karamelizovat cukr. Pak přidáme hořčici a ocet, krátce orestujeme a zalijeme trochou vody. Přivedeme k varu, přelijeme na maso v troubě a dusíme do měkka za občasného obracení masa. Pokud základ s masem v troubě prská, snižte teplotu o pár stupňů. Maso vyjmeme a zeleninu přelijeme do vhodné nádoby, přidáme tymián, dolijeme vodou či vývarem na potřebné množství, přivedeme k varu,zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně(dle potřeby povolte vodou) a dochutíme solí, citronem a cukrem. Provaříme a propasírujeme přes hustý cedník, nakonec zjemníme máslem. Podáváme s knedlíkem a šípkovým terčem z citronu, šlehané smetany a šípkového džemu.
Poznámka k receptu na Svíčková na smetaně se šípkovým terčem: je tu hodně receptů na svíčkovou ale každý je jiný a třeba se někomu bude zamlouvat zrovna můj postup
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková na smetaně se šípkovým terčem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Fantom
- Datum vložení: 25.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí zadní k.u.-600g Slanina -50g Kořenová zelenina-300g Sádlo -50g Cibule -50g Cukr krystal-50g Ocet -30g Citron -25g Bobkový list, celý pepř, nové koření, tymián-2g Smetana kysaná 15%-400g Máslo -30g Sůl Plnotučná hořčice-30g Hladká mouka-90g
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková na smetaně se šípkovým terčem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková na smetaně se šípkovým terčem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková na smetaně se šípkovým terčem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|