Recept na Šumavské řízky
Recept na Šumavské řízky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Šumavské řízky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g brambor 80 - 100 g hladké mouky 4 plátky uzené krkovičky špetka mletého černého pepře majoránka 2 stroužky česneku 2 vejce sůl olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šumavské řízky
Recept na Šumavské řízky: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a chvíli necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu, okořeníme je a přidáme k nim prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto. Na pánvi rozehřejeme olej. Po jejím dně rozprostřeme těsto, jako bychom smažili bramborák. Na jednu polovinu placky položíme plátek uzené krkovičky. Když se maso zespodu zapeče, přeložíme volnou polovinu placky přes maso. Kapsu dopečeme po obou stranách dozlatova. Stejným způsobem připravíme zbylé porce. Kapsy rozložíme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180°C je asi 10 min necháme propéct.
Poznámka k receptu na Šumavské řízky: +5S uzeným je to opravdu moc chutné a voňavé
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šumavské řízky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: padushka (Jitka Brabcová)
- Datum vložení: 24.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g brambor 80 - 100 g hladké mouky 4 plátky uzené krkovičky špetka mletého černého pepře majoránka 2 stroužky česneku 2 vejce sůl olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šumavské řízky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šumavské řízky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šumavské řízky
|
|