RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou, recepty Štikozubec s rajčaty a petrželkou, Štikozubec, rajčaty, petrželkou


Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou

Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Štikozubec s rajčaty a petrželkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Štikozubec kapský - 3 medailonky po 100g, sůl, drcený kmín, paprika mletá sladká 1/4 lžičky, špek (slanina) 3 malé plátky rajčatový protlak 1 plná lžička, cibule menší, česnek 3 stroužky, pórek asi 7 cm, rajčata 3 ks, petrželka nakrájená 2 lžičky + na ozdobení, lžička másla a oliv. oleje..

Štikozubec s rajčaty a petrželkou
Zvětšit obrázek

Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou

Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou:
Medailonky z ryby si osolíme, posypeme mletou paprikou a kmínem. Cibuli a pórek si nakrájíme na větší kousky. Česnek na tenké plátky, rajčata na větší kostky a petrželku najemno. Na pánvi si rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm z obou stran opečeme do zlatova. Opečenou rybu odložíme stranou do tepla. Na pánvi si do výpeku z ryby přidáme plátky špeku a cibuli restujeme do sklovata. Poté přisypeme nakrájený česnek, necháme ho rozvonět, přidáme protlak, mletou papriku promícháme a vsypeme rajčata. Dle potřeby podlijeme troškou vody. Zeleninu lehce osolíme a necháme pár minut dusit. Poté přidáme pórek a ještě chvilku dusíme, ale tak, aby se nám rajčata nerozvařila a zůstaly kousky. Nakonec do rajčat vložíme rybí medailonky a necháme je prohřát. Rybu si na talíři ozdobíme citronem, přidáme rajčatovou směs, posypeme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem, bagetou, nebo vařenými bramborami.

Poznámka k receptu na Štikozubec s rajčaty a petrželkou:
Štikozubec patří mezi treskovité ryby, které jsou v našich podmínkách nejvíce využívanou surovinou, v teplé rybí kuchyni. Patří sem skoro všechny podoby rybího file, rybí prsty, karbanátky, medailonky,... V naší republice se na trhu pohybuje asi 24 druhů tresek. Mají svalovinu s minimálním množstvím tuku, který má tato ryba uložený v játrech, která jsou bohatá na vitamíny A a D.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štikozubec s rajčaty a petrželkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 07.08.2011
  • Počet porcí: 3 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: Štikozubec kapský - 3 medailonky po 100g, sůl, drcený kmín, paprika mletá sladká 1/4 lžičky, špek (slanina) 3 malé plátky rajčatový protlak 1 plná lžička, cibule menší, česnek 3 stroužky, pórek asi 7 cm, rajčata 3 ks, petrželka nakrájená 2 lžičky + na ozdobení, lžička másla a oliv. oleje.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štikozubec s rajčaty a petrželkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štikozubec s rajčaty a petrželkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist