|
Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou
Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Štikozubec s rajčaty a petrželkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Štikozubec kapský - 3 medailonky po 100g, sůl, drcený kmín, paprika mletá sladká 1/4 lžičky, špek (slanina) 3 malé plátky rajčatový protlak 1 plná lžička, cibule menší, česnek 3 stroužky, pórek asi 7 cm, rajčata 3 ks, petrželka nakrájená 2 lžičky + na ozdobení, lžička másla a oliv. oleje..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou
Recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou: Medailonky z ryby si osolíme, posypeme mletou paprikou a kmínem. Cibuli a pórek si nakrájíme na větší kousky. Česnek na tenké plátky, rajčata na větší kostky a petrželku najemno. Na pánvi si rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm z obou stran opečeme do zlatova. Opečenou rybu odložíme stranou do tepla. Na pánvi si do výpeku z ryby přidáme plátky špeku a cibuli restujeme do sklovata. Poté přisypeme nakrájený česnek, necháme ho rozvonět, přidáme protlak, mletou papriku promícháme a vsypeme rajčata. Dle potřeby podlijeme troškou vody. Zeleninu lehce osolíme a necháme pár minut dusit. Poté přidáme pórek a ještě chvilku dusíme, ale tak, aby se nám rajčata nerozvařila a zůstaly kousky. Nakonec do rajčat vložíme rybí medailonky a necháme je prohřát. Rybu si na talíři ozdobíme citronem, přidáme rajčatovou směs, posypeme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem, bagetou, nebo vařenými bramborami.
Poznámka k receptu na Štikozubec s rajčaty a petrželkou: Štikozubec patří mezi treskovité ryby, které jsou v našich podmínkách nejvíce využívanou surovinou, v teplé rybí kuchyni. Patří sem skoro všechny podoby rybího file, rybí prsty, karbanátky, medailonky,... V naší republice se na trhu pohybuje asi 24 druhů tresek. Mají svalovinu s minimálním množstvím tuku, který má tato ryba uložený v játrech, která jsou bohatá na vitamíny A a D.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štikozubec s rajčaty a petrželkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 07.08.2011
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Štikozubec kapský - 3 medailonky po 100g, sůl, drcený kmín, paprika mletá sladká 1/4 lžičky, špek (slanina) 3 malé plátky rajčatový protlak 1 plná lžička, cibule menší, česnek 3 stroužky, pórek asi 7 cm, rajčata 3 ks, petrželka nakrájená 2 lžičky + na ozdobení, lžička másla a oliv. oleje.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štikozubec s rajčaty a petrželkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štikozubec s rajčaty a petrželkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štikozubec s rajčaty a petrželkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|