|
Recept na Šťavnaté zapečené žampiony
Recept na Šťavnaté zapečené žampiony je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Šťavnaté zapečené žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 velkých žampionů 5 dkg obyčejného špeku 2 menší cibule 10 dkg tvrdého sýra-použila jsem Eidam 1 větší rajče 1/2 kostky zeleninového bujonu 1 dl vody 2 polévkové lžíce oleje nasekané zelené bylinky-petrželka,cibulková nať aj. špetka celého kmínu-asi 1/2 kávové lžičky sůl,mletý černý pepř obyčejné máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnaté zapečené žampiony
Recept na Šťavnaté zapečené žampiony: Vnitřek žampionů i s nožkama ostřejší kávovou lžičkou vydlabeme-viz foto., nadrobno pokrájíme a vydlabané žampiony sloupneme. Slaninu a 1 cibuli nadrobno nakrájíme, na 1 polévkové lžíci oleje v kastrůlku orestujeme, přidáme pokrájené vnitřky a nožky žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a necháme 10 minut pod pokličkou za občasného zamíchání podusit. Nepodléváme. Pak pokličku odstraníme, pokud ještě zbyla voda, kterou suroviny pustily, necháme hořák zapnutý a za stálého míchání tekutinu vydusíme - odpaříme. Odstavíme, necháme směs vystydnout a pak přimícháme najemno nastrouhaný sýr, nasekané zelené bylinky a plníme do připravených žampionových kloboučků - na 1 klobouček 1 hodně vrchovatá kávová lžička připravené směsi. Zapneme si troubu a necháme běžet na nejvyšší výkon. V malém hrnku v 1 dl vody necháme rozvařit 1/2 kostky zeleninového bujonu a zatím dáme bokem. Rajče nařízneme do kříže, vložíme do menší misky nebo hrníčku, zalijeme vařící vodou, po minutě ochladíme, slupku sloupneme -viz. foto, rajče a cibuli nadrobno nakrájíme, dáme do zapékací nádoby, přidáme 1 polévkovou lžíci oleje, celý kmín, zalijeme rozvařeným bujonem, promícháme a na to vše poklademe naplněné kloboučky žampionů. Na každý klobouček dáme kousek másla, nádobu přikryjeme víkem nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon pečeme 15 minut. Pak víko (alobal) odstraníme, teplotu snížíme na 1/2 výkon trouby, kloboučky přelijeme vypečenou šťávou, přilijeme trošku horké vody tak do jednoho deci (záleží, kolik chceme mít šťávy) necháme odkryté ještě 10 minut dopéct a můžeme podávat. Žampiony, bujon, cibulka a rajče vytvoří chutnou šťávu, kterou přelijeme podávanou přílohu. Hodí se ale také jen bagetka nebo jiné bílé pečivo.
Poznámka k receptu na Šťavnaté zapečené žampiony: Plněných žampionů je zde velké množství, ale bez vajíčka a se šťávou ne, tak jsem si dovolila tuto mou verzi, která nám chutnala, přidat. Pokud bude chutnat i Vám, budu ráda:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté zapečené žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 04.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 10 velkých žampionů 5 dkg obyčejného špeku 2 menší cibule 10 dkg tvrdého sýra-použila jsem Eidam 1 větší rajče 1/2 kostky zeleninového bujonu 1 dl vody 2 polévkové lžíce oleje nasekané zelené bylinky-petrželka,cibulková nať aj. špetka celého kmínu-asi 1/2 kávové lžičky sůl,mletý černý pepř obyčejné máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté zapečené žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté zapečené žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté zapečené žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|