|
Recept na Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz
Recept na Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
850 g býčích žlaz 1 PL strouhaného uzeného sýra 2-3 vejce čerstvá domácí strouhanka + hladká mouka na obalení + perlivá voda/pivo/ sojová omáčka, worcester, pepř mléko sladko-kyselý nálev ze sterilovaných paprik sádlo nebo olej na plech.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz
Recept na Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz: Býčí žlázy pokrájíme na plátečky a vložíme na 4 hodiny do mléka. Poté je vyndáme,omyjeme a vložíme je přes noc do sladkokyselého, kořeneného nálevu ze sterilovaných paprik, kam můžeme i nakrájet pár kousků sterilované papriky pro lepší chuť a pikantnost. Další den si připravíme suroviny na klasický trojobal + perlivou vodu/pivo/. Býčí žlázy necháme okapat, poté je potřeme směsí, smíchanou ze sojové omáčky,uzeného sýra + worcesteru. Vejce si ušleháme s perlivou vodou. Pak již plátky z býčích žlaz obalíme v trojobalu. Řizečky smažíme raději na plechu a na oleji v rozehřáté troubě okolo 180 stupňů po dobu cca 20 minut do měkka.Zpočátku můžeme plech s řízečkama přikrýt alobalem a pak ke konci smažíme již bez alobalu.
Poznámka k receptu na Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz: P.S. Velmi výborné je také řízečky zapékat na plechu, kam jsme si připravili pečící papír, nebot řízky jsou dietnější a nejsou vloženy přímo do oleje, pak jsou velmi chutné. Barva řízečků je klasicky zlatá.Poznámka - perlivá voda/pivo/ nám maso zkřehčí a nadýchá. Řizky nám chutnali moc.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 27.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 850 g býčích žlaz 1 PL strouhaného uzeného sýra 2-3 vejce čerstvá domácí strouhanka + hladká mouka na obalení + perlivá voda/pivo/ sojová omáčka, worcester, pepř mléko sladko-kyselý nálev ze sterilovaných paprik sádlo nebo olej na plech
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|