|
Recept na Staročeská dobrota
Recept na Staročeská dobrota je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Staročeská dobrota budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 sáček předvařeného hrachu, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 10 dkg slaniny, majoránka, pepř, sůl nebo vegeta, lžíce sádla, uzený jazyk, nebo jiné uzené maso, klobása – dle chutě.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeská dobrota
Recept na Staročeská dobrota: Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul. Mezitím si oloupeme 2 větší cibule a 4 stroužky česneku a spolu se slaninou rozkrájíme na drobné kostičky a na rozehřátém sádle zprudka do zlatova opečeme, přidáme špetku majoránky a opepříme podle chuti. Pro dochucení použijeme místo soli vegetu. Polovinu orestované směsi zamícháme do vařeného hráchu, zbytek si ponecháme a ozdobíme jím jídlo až na talíři. K takto připravenému hrachu servírujeme plátky uzeného hovězího jazyka,
Poznámka k receptu na Staročeská dobrota: Kdo dobrůtku jakou je uzený jazyk nemusí, lze nahradit uzenou krkovicí nebo opečenou klobásou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeská dobrota, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 29.08.2010
- Počet porcí: pro 2 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 1 sáček předvařeného hrachu, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 10 dkg slaniny, majoránka, pepř, sůl nebo vegeta, lžíce sádla, uzený jazyk, nebo jiné uzené maso, klobása – dle chutě
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeská dobrota,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeská dobrota - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeská dobrota
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|