RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Srnčí svíčková

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Srnčí svíčková, recepty Srnčí svíčková, Srnčí, svíčková


Recept na Srnčí svíčková

Recept na Srnčí svíčková je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Srnčí svíčková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
750 g srnčí plece, 200 g uzené slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 většího celeru, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, jalovce celého pepře, 2PL lžíce cukru, 1/2 citronu, 1/2 litu vlažné vody,1 gurmánský hovězí bujon od maggi, podle chuti sůl, 1 smetanu na vaření..

Srnčí svíčková
Zvětšit obrázek

Recept na Srnčí svíčková

Recept na Srnčí svíčková:
Maso si prošpikujeme, zbytek slaniny nakrájíme na kosťičky a vyškvaříme maso na výpeku opečeme. Když je maso opečené vyndáme ho. Do výpeku dáme koření a necháme chvilku restovat. Krásně to ten základ ovoní. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a očištěnou zeleninu, nakrájenou na kostičky, restujeme až nám zelenina krásně zhnědne. Pak přidáme 2 PL cukru ješťě chvilku restujeme, přidáme citronovou šťávu, promícháme, vložíme maso, osolíme, podlijeme vlažnou vodou, přidáme bujon a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme, uchováme v teple. Koření vybereme, zeleninu propasírujeme, zalijeme smetanou a provaříme. Maso nakrájíme a vrátíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme.

Poznámka k receptu na Srnčí svíčková:
Sodovko, mám od babičky stejný nálev a je výborný, takže pro např. hovězí kýtu vřele doporučuji.Taktéž přidávám do výpeku k zelenině hořčici a cukr (popř. ocet nebo plátky citronu), ochucený výpek nám pak ulehčí práci s dochucováním v závěru. V poslední době ale vařím svíčkovou z tzv. falešné svíčkové a tu nenakládám do láku, ale pouze opepřím, vetřu čerstvě drcené koření (bobk.list, nové koření, špetka tymiánu)a zaleji přepuštěným máslem a nechám v chladu odležet.Nikdy nevařím, ale vždy peču, ale to už je o zvyku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí svíčková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: suslajda (Hana)
  • Datum vložení: 23.07.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 750 g srnčí plece, 200 g uzené slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 většího celeru, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, jalovce celého pepře, 2PL lžíce cukru, 1/2 citronu, 1/2 litu vlažné vody,1 gurmánský hovězí bujon od maggi, podle chuti sůl, 1 smetanu na vaření.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí svíčková, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí svíčková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí svíčková

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist