RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině, recepty Srnčí směs (ragú) na zelenině, Srnčí, směs, (ragú), , na, zelenině


Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině

Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Srnčí směs (ragú) na zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Srnčí maso 600g (já měla směs z plecka a kýty), koření na divočinu lžička + jalovec 2 kuličky, feferonka malá 1 ks (nemusí být, ale udělá jídlo lehce pikantním), sůl,pepř mletý bílý, olej 2 lžíce, cibule 2 ks, česnek stroužek, špek, rajčatový protlak 3 lžičky , kořenová zelenina - mrkev větší 1 ks, celer kousek, petržel 1 ks, hladká mouka na zahuštění, voda na podlití..

Srnčí směs (ragú)  na zelenině
Zvětšit obrázek

Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině

Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině:
Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme jí na osminky a vložíme do hrnce na horký olej, přidáme na kostky nakrájený špek a obojí restujeme do světle hněda. Poté přidáme naložené maso a restujeme tak dlouho, až se nám vysmahne do tuku. Pak dáme zeleninu nakrájenou na kostičky, česnek a protlak, lehce promícháme aby se nám nepřipálil a podlijeme horkou vodou - jen asi 1 cm nad maso. Dle potřeby dosolíme a necháme dusit pod pokličkou do měkka (jestli je zapotřebí tak mírně doléváme při dušení vodu). Šťávu ze základu přecedíme do kastrolu (maso a zeleninu uchováme v teple) a zahustíme světlou jíškou (nebo promíchanou vodou s moukou). Omáčku necháme provařit - asi 15 až 20 min., dle množství - až nám pustí glanc (tuk na povrchu). Pak vložíme maso se zeleninou, okořeníme špetkou koření divočina (pro vůni) a necháme lehce provařit. Hotové šťávy pod masem nemá být "plný hrnec", neboť se přílišným ředěním ztrácí přirozená chuť zvěřiny. Podáváme s vařeným nebo i jinak upravovaným bramborem.

Poznámka k receptu na Srnčí směs (ragú) na zelenině:
Tento recept vznikl dnes u mě, jako okamžitý nápad při přípravě srnčího masa. Tu feferonku jsem tam dala na zkoušku a bylo to moc dobré.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí směs (ragú) na zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 26.01.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Srnčí maso 600g (já měla směs z plecka a kýty), koření na divočinu lžička + jalovec 2 kuličky, feferonka malá 1 ks (nemusí být, ale udělá jídlo lehce pikantním), sůl,pepř mletý bílý, olej 2 lžíce, cibule 2 ks, česnek stroužek, špek, rajčatový protlak 3 lžičky , kořenová zelenina - mrkev větší 1 ks, celer kousek, petržel 1 ks, hladká mouka na zahuštění, voda na podlití.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí směs (ragú) na zelenině, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí směs (ragú) na zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí směs (ragú) na zelenině

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist