RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci, recepty Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci, Srnčí, plátky, vonící, po, rozmarýnu, jalovci


Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci

Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Srnčí kýta 4 plátky, sůl, koření na divočinu, slanina (špek) 30g, kořenová zelenina(mrkev,petržel,celer) 2 hrsti, cibule 2ks, rozmarýn čerstvý malá větvička (sušený 1/2 lžičky), jalovec 5 kuliček, protlak 1 lžíce, mouka hladká 2 lžíce, olej, vývar(voda) na podlití, Na ozdobu: zakysaná smetana, brusinky..

Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci
Zvětšit obrázek

Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci

Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci:
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba. V hrnci si rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa na ní lehce opečeme (jen do zatažení masa). Maso odložíme na talíř a ve výpeku orestujeme do červena cibuli nakrájenou na kostky. Pak přidáme taktéž pokrájenou zeleninu, lehce orestujeme. Přidáme rozdrcený jalovec, rozmarýn, protlak, lžíci brusinek, lehce promíchneme a zalijeme horkým vývarem(vodou). Vložíme maso a dusíme pod pokličkou do měkka. Tekutina by měla sahat sotva po vršek masa - dle potřeby ji v průběhu dušení doléváme. Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Vzniklou šťávu zahustíme jíškou z hladké mouky a lžičky oleje a nebo moukou rozmíchanou ve trošce studené vody, necháme 10-15 min provařit a pak přecedíme přes jemný cedník. Zeleninu pěkně propasírujeme do omáčky - částečně nám ji zahustí a taky pak omáčka lépe chutná. Do přecezené omáčky přidáme špetku koření divočina (na ovonění) a dle potřeby dosolíme. Necháme ještě asi 10 min pomalu provářet - aby nám omáčka pustila glanc (tuk napovrch) a pak vložíme hotové maso. Necháme lehce přejít varem. Servírujeme ozdobené lžící zakysané smetana a lžičkou brusinek. Jako příloha se hodí rýže, brambory a kdo má rád může si dát i knedlíky.

Poznámka k receptu na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci:
Tento recept jsem dnes vytvořila podle své chuti. Jídlo je příjemně voňavé, ale není překořeněné. A ta zakysanka s brusinkami nahoře mu dodají na pikantnosti.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 17.04.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Srnčí kýta 4 plátky, sůl, koření na divočinu, slanina (špek) 30g, kořenová zelenina(mrkev,petržel,celer) 2 hrsti, cibule 2ks, rozmarýn čerstvý malá větvička (sušený 1/2 lžičky), jalovec 5 kuliček, protlak 1 lžíce, mouka hladká 2 lžíce, olej, vývar(voda) na podlití, Na ozdobu: zakysaná smetana, brusinky.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist