|
Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci
Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Srnčí kýta 4 plátky, sůl, koření na divočinu, slanina (špek) 30g, kořenová zelenina(mrkev,petržel,celer) 2 hrsti, cibule 2ks, rozmarýn čerstvý malá větvička (sušený 1/2 lžičky), jalovec 5 kuliček, protlak 1 lžíce, mouka hladká 2 lžíce, olej, vývar(voda) na podlití, Na ozdobu: zakysaná smetana, brusinky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci
Recept na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci: Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba. V hrnci si rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa na ní lehce opečeme (jen do zatažení masa). Maso odložíme na talíř a ve výpeku orestujeme do červena cibuli nakrájenou na kostky. Pak přidáme taktéž pokrájenou zeleninu, lehce orestujeme. Přidáme rozdrcený jalovec, rozmarýn, protlak, lžíci brusinek, lehce promíchneme a zalijeme horkým vývarem(vodou). Vložíme maso a dusíme pod pokličkou do měkka. Tekutina by měla sahat sotva po vršek masa - dle potřeby ji v průběhu dušení doléváme. Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Vzniklou šťávu zahustíme jíškou z hladké mouky a lžičky oleje a nebo moukou rozmíchanou ve trošce studené vody, necháme 10-15 min provařit a pak přecedíme přes jemný cedník. Zeleninu pěkně propasírujeme do omáčky - částečně nám ji zahustí a taky pak omáčka lépe chutná. Do přecezené omáčky přidáme špetku koření divočina (na ovonění) a dle potřeby dosolíme. Necháme ještě asi 10 min pomalu provářet - aby nám omáčka pustila glanc (tuk napovrch) a pak vložíme hotové maso. Necháme lehce přejít varem. Servírujeme ozdobené lžící zakysané smetana a lžičkou brusinek. Jako příloha se hodí rýže, brambory a kdo má rád může si dát i knedlíky.
Poznámka k receptu na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci: Tento recept jsem dnes vytvořila podle své chuti. Jídlo je příjemně voňavé, ale není překořeněné. A ta zakysanka s brusinkami nahoře mu dodají na pikantnosti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 17.04.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Srnčí kýta 4 plátky, sůl, koření na divočinu, slanina (špek) 30g, kořenová zelenina(mrkev,petržel,celer) 2 hrsti, cibule 2ks, rozmarýn čerstvý malá větvička (sušený 1/2 lžičky), jalovec 5 kuliček, protlak 1 lžíce, mouka hladká 2 lžíce, olej, vývar(voda) na podlití, Na ozdobu: zakysaná smetana, brusinky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|