|
Recept na Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Recept na Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny: ¾ kg srnčí kýty, 5 dkg uzeného špeku, 2 mrkve, ½ celeru, 1 petržel, 2 cibule, 10 dkg másla, ocet, 1-2 lžíce hladké mouky, mléko, 2 dl smetany na vaření, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, citron Knedlíky.... 3 starší housky,| 2 vejce, 10 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka, lžíce másla, ½ svazečku petrželky, sůl, muškátový květ,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Recept na Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem: Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou cibulí. Přidáme „divoké“koření a zalijeme horkým máslem a dvěma lžícemi octa. Přiklopíme a necháme v chladu 3 dny marinovat. Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše necháme dusit doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, vyndáme ho ze šťávy. Odstraníme celé koření a šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Povaříme, dochutíme solí, cukrem a citrónem. Nakonec přidáme šlehačku, rozmícháme, vložíme zpátky maso, které jsme si nakrájeli na plátky a necháme prohřát. Ozdobíme šlehačkou, plátkem citrónu a brusinkami. Snad jediná příloha, která je k tomuto jídlu vhodná je domácí knedlík, nejlépe karlovarský. Knedlíky: Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opečeme na rozpuštěném másle. Z vajec oddělíme žloutky, vmícháme je do mléka, přidáme mouku, nasekanou petrželku, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a necháme asi 10 minut odležet. Poté přidáme do těstíčka opečené kostičky housky, promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme mokrýma rukama šišku, kterou zabalíme do potravinové folie, na koncích ji zavážeme a vložíme do vařící vody. Vaříme asi 30 minut – podle velikosti knedlíku.
Poznámka k receptu na Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem: Super knedlíky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 17.07.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Suroviny: ¾ kg srnčí kýty, 5 dkg uzeného špeku, 2 mrkve, ½ celeru, 1 petržel, 2 cibule, 10 dkg másla, ocet, 1-2 lžíce hladké mouky, mléko, 2 dl smetany na vaření, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, citron Knedlíky.... 3 starší housky,| 2 vejce, 10 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka, lžíce másla, ½ svazečku petrželky, sůl, muškátový květ,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|