|
Recept na Srnčí maso po zámecku
Recept na Srnčí maso po zámecku je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí maso po zámecku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky), 1 lžička kořenicí směsi Divočina (nebo roztlučený jalovec), 2 lžíce rozpuštěného másla, 100g slaniny, 1 cibulka, 1 sklenka červeného vína, 1 citron, olej, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí maso po zámecku
Recept na Srnčí maso po zámecku: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je a rozkrájíme na špalíčky. Posypeme je divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem. Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu. Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme jemně nakrájenou cibulku a přimícháme maso. Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme. Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, na kosstičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky. Vypečenou štávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahuštujeme. Podáváme s vařenými krupicovými noky.
Poznámka k receptu na Srnčí maso po zámecku: to je teda krásné foto vylouplo se z náhodných
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí maso po zámecku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Klarak
- Datum vložení: 27.04.2010
- Počet porcí: 5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky), 1 lžička kořenicí směsi Divočina (nebo roztlučený jalovec), 2 lžíce rozpuštěného másla, 100g slaniny, 1 cibulka, 1 sklenka červeného vína, 1 citron, olej, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí maso po zámecku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí maso po zámecku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí maso po zámecku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|