|
Recept na Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku
Recept na Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vepřové srdíčko 10 dkg slaniny- měla jsem gazdovskou, ale může být jiná nebo jen zauzený vepřový špek 1 PL oleje 1 cibule 1 hrst sušených hříbků- nemusíte předem namáčet 1 malá konzerva hrášku 1 kostka zeleninového bujonu nebo masoxu 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky 2 dl smetany na vaření dle potřeby a chuti sůl, pepř, libeček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku
Recept na Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku: Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a v hrnci na PL oleje necháme 3 minutky osmahnout. Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí, nakrájíme na tenčí nudličky, přidáme k osmahnuté směsi do hrnce, dáme sušené hříbky a promícháváme, než se maso zatáhne (dostane šedavou barvu). Zalijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu, hrnec uzavřeme a jakmile začne ventil hodně syčet, ubereme na malý plamen a vaříme 20 minut. Poté hrnec odstavíme, vypustíme ventil a otevřeme. Ve 2 dl smetany rozmícháme PL hladké mouky, vlijeme do hotového masa, přidáme hrášek bez nálevu a ještě 5 minut bez pokličky vše provaříme. Dle potřeby dochutíme a můžeme podávat s rýží nebo se hodí i knedlík,popřípadě těstoviny.
Poznámka k receptu na Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku: Je to celkem rychlé a finančně nenáročné jídlo. Vepřové srdíčko stojí kolem 45,-kč/kg. Pokud nemáte papiňák, vaříte v obyč. hrnci 3/4 hodiny, ale opatrně- musíte hlídat a doplňovat tekutinu a občas zamíchat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 22.08.2011
- Počet porcí: 2 velké porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 vepřové srdíčko 10 dkg slaniny- měla jsem gazdovskou, ale může být jiná nebo jen zauzený vepřový špek 1 PL oleje 1 cibule 1 hrst sušených hříbků- nemusíte předem namáčet 1 malá konzerva hrášku 1 kostka zeleninového bujonu nebo masoxu 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky 2 dl smetany na vaření dle potřeby a chuti sůl, pepř, libeček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|