|
Recept na Špízová omajda
Recept na Špízová omajda je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Špízová omajda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3ks zbylých špízů : kousky masa, lusky paprik, cibule, ostrá klobása Příprava omáčky : cibule, 3 sladkokyselé okurky, l žíce sádla, dochucovadlo, trochu PH mouky, 1 lžíce hořčice, ( případně pepř, chili ) Špízy byly upraveny tradičním způsobem. Maso napíchané na špejle namarinované použitým grilovacím kožením + gyrost koření,PL wolčestru, 2 PL sojové omáčky,3 PL dobrého oleje. Střídavě napícháno na omaštěné špejle s velkými kusy červ.a žlutými lusky papriky, čtvrtkami cibule,kusy ostré dobré maďarské paprikové klobásy..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špízová omajda
Recept na Špízová omajda: 1) Na sádle spěníme nakrájenou cibulku. 2) Vložíme surovin stažené ze špízů, včetně zbylého výpeku. 3) Zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a vmícháme hořčici. 4) Vmícháme nastrouhanou okurku a dochutíme /já Harmonií chuti/. 5) Provaříme a dle potřeby zahustíme moukou a dochutíme. 6) Podáváme s rýží, těstovinami i bambory. Kdo jak rád.
Poznámka k receptu na Špízová omajda: Chápu, že to není žádnej zázrak, ale využijeme zůstatek jídla, který by jinak skončil v popelnici. Ale věřte, že je to vcelku jedlé a jak mi bylo razeno, dalo by se improvizovat přidáním např. smetany. Lze udělat i ze zbylých špízů z kuřecího apod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špízová omajda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 26.07.2013
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 3ks zbylých špízů : kousky masa, lusky paprik, cibule, ostrá klobása Příprava omáčky : cibule, 3 sladkokyselé okurky, l žíce sádla, dochucovadlo, trochu PH mouky, 1 lžíce hořčice, ( případně pepř, chili ) Špízy byly upraveny tradičním způsobem. Maso napíchané na špejle namarinované použitým grilovacím kožením + gyrost koření,PL wolčestru, 2 PL sojové omáčky,3 PL dobrého oleje. Střídavě napícháno na omaštěné špejle s velkými kusy červ.a žlutými lusky papriky, čtvrtkami cibule,kusy ostré dobré maďarské paprikové klobásy.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špízová omajda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špízová omajda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špízová omajda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|