|
Recept na Spišská vepřová kýta na divoko
Recept na Spišská vepřová kýta na divoko je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Spišská vepřová kýta na divoko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové kýty 1 sáček koření „Zvěřina“ (Kotányi) 1 stroužek česneku 2 cibule, 1 mrkev, 2 rajčata 200g Spišské uzené slaniny olej, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Spišská vepřová kýta na divoko
Recept na Spišská vepřová kýta na divoko: Vepřovou kýtu převážeme nití, z důvodu udržení hezkého tvaru při podávání. Takto ovázané maso prošpikujeme klíny Spišské uzené slaniny (6-8 klínů). Ve třech lžících oleje rozmícháme koření „Zveřina“, které je velmi jemně mleté a po smíchání s olejem vytvoří tmavošedou až černou emulzi. Připravené a prošpikované maso osolíme a vetřeme do něj vzniklou kořeněnou směs. Přendáme do vhodné nádoby, polijeme zbytkem směsi a dáme uležet do lednice do druhého dne. Po uležení si nakrájíme cibuli, mrkev a rajčata nahrubo a vložíme společně s naloženou vepřovou kýtou do většího hrnce a podlijeme vodou. Dusíme zakryté na mírném plameni cca 60-90 minut (vzhledem k tomu, že maso máme ovázáno, nebude se nám rozpadat). Po udušení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a udržujeme teplé. Vydušenou velmi silnou šťávu z masa, koření a zeleniny scedíme (nepasírujeme). Dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Lehce zahustíme moukou a zjemníme lžící másla. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory, ale i houskový knedlík.
Poznámka k receptu na Spišská vepřová kýta na divoko: Manželka v předvolební Bratislavě zcela úmyslně "zahlédla" v jednom obchodě krásnou Spišskou slaninu, tak jsem ji dnes skoro polovinu zpracoval na tento pokrm. A bylo to velmi chutné - Děkuji Slovensko :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Spišská vepřová kýta na divoko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 08.05.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřové kýty 1 sáček koření „Zvěřina“ (Kotányi) 1 stroužek česneku 2 cibule, 1 mrkev, 2 rajčata 200g Spišské uzené slaniny olej, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na spišská vepřová kýta na divoko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Spišská vepřová kýta na divoko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Spišská vepřová kýta na divoko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|