|
Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku
Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800-1000 g vepřového masa (pěkný špalek pečeně, kýty, plecka) 100 g uzené slaniny (špeku) 150 ml (kelímek) zakysané smetany Hrášek s mrkví (1/2 zmrazeného balení, sterilované - větší dóza např. Bonduelle) 3-4 ks cibule 2 lžíce sádla (oleje) 1 lžíce rajského protlaku 2 lžíce hladké mouky 1 lžička sladké papriky 1 lžička octa 1 plátek másla cca 1l vody sůl, pepř, nové koření, bobkový list, (muškátový ořech, pár kuliček jalovce nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku
Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku: Maso osušíme, prošpikujeme ze všech stran, dostatečně osolíme a opepříme. Ve větším hrnci rozpustíme tuk a maso na něm zprudka opečeme opět ze všech stran. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, všechno koření, včetně papriky a na proušky pokrájený zbylý špek, lehce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme rajský protlak a krátce povaříme. Poté zalijeme do ¾ výšky masa vodou a dusíme do měkka (cca 45 minut, záleží na druhu masa). Poté maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo, vyjmeme všechno koření a proužky špeku, zaprášíme hladkou moukou a metlou promícháme. Tyčovým mixérem rozmělníme cibuli a mouku, nic nevyhazujeme. Lehce vmícháme zakysanou smetanu dle chuti a krátce provaříme. Přidáme hrášek s mrkví (je-li zmrazený, nejdříve ho krátce povaříme zvlášť v solené vodě, sterilovaný Bonduelle, stačí scedit a ihned vložit do omáčky). Dále vyvaříme na potřebnou hustotu a ke konci přidáme na zjemnění plátek másla. Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku: Děkuji Vám opět všem za přízeň
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rikin2
- Datum vložení: 31.05.2013
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800-1000 g vepřového masa (pěkný špalek pečeně, kýty, plecka) 100 g uzené slaniny (špeku) 150 ml (kelímek) zakysané smetany Hrášek s mrkví (1/2 zmrazeného balení, sterilované - větší dóza např. Bonduelle) 3-4 ks cibule 2 lžíce sádla (oleje) 1 lžíce rajského protlaku 2 lžíce hladké mouky 1 lžička sladké papriky 1 lžička octa 1 plátek másla cca 1l vody sůl, pepř, nové koření, bobkový list, (muškátový ořech, pár kuliček jalovce nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|