|
Recept na Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Recept na Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g hovězí kližky vcelku 200 g valašského špeku 1 lžíce oleje 1 menší cibule 1 velká hrst sušených hříbků 1 kostka zeleninového bujonu 1 zarovnaná lžíce hladké mouky,rozmíchaná v troše studené vody na špičku nože mletý pepř na dochucení sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Recept na Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka: Hříbky namočíme na 30minut do studené vody. Ze špeku si nařežeme delší, úzké špalíčky a vložíme je na 20minut do mrazáku. Poté je vsuneme do kližky, do které jsme si ostrým, úzkým nožem udělali delší tunýlky/otvory. Zbytek špeku nakrájíme na kostičky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí orestujeme na rozehřátém oleji do narůžovělé barvy. Na takto připravený základ položíme prošpikovanou kližku a necháme ji prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme horkou vodou zhruba do poloviny masa, rozdrobíme bujon a přidáme z vody vymačkané hříbky. Přikryté poklicí dusíme doměkka. Občas zamícháme a podle potřeby dolijeme horkou vodou. Pokud budeme maso připravovat v papiňáku, po zatáhnutí masa podlijeme 250ml horké vody, přidáme ostatní suroviny a od doby varu na slabém plameni dusíme přikryté tlakovou poklicí 40-45minut. Měkké maso vytáhneme na prkýnko, nařežeme na plátky a uchováme v teple. Do vařící šťávy nalijeme ve vodě rozmíchanou mouku a slabým varem provařujeme 10minut. Šťávu dochutíme pepřem, dle potřeby přisolíme a podáváme s plátky masa a dušenou rýží.
Poznámka k receptu na Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka: Šťávu můžeme zjemnit smetanou, ve které si rozmícháme hladkou mouku a nebo po vypnutí sporáku do hotové šťávy můžeme přidat plátek másla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.01.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 900 g hovězí kližky vcelku 200 g valašského špeku 1 lžíce oleje 1 menší cibule 1 velká hrst sušených hříbků 1 kostka zeleninového bujonu 1 zarovnaná lžíce hladké mouky,rozmíchaná v troše studené vody na špičku nože mletý pepř na dochucení sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|