|
Recept na Španělský ptáček – Honzova improvizace
Recept na Španělský ptáček – Honzova improvizace je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Španělský ptáček – Honzova improvizace budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí zadní, worcestrová omáčka, plnotučná hořčice, sůl, pepř, vejce, párek nebo klobáska, nakládaná okurka, anglická slanina, cibule, sladká paprika, jíška, olej a voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Španělský ptáček – Honzova improvizace
Recept na Španělský ptáček – Honzova improvizace: Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a opepřete. Pak na to plácněte plátek anglické slaniny, kousek okurky, čtvrtku vejce a kousek párku nebo klobásky. Umotejte ptáčky ( nepíchejte do nich žádná párátka, ani je ničím neovazujte) a naskládejte je těsně vedle sebo do lehce tukem vytřeného pekáčku (nerestujte je). Na pánvičce rozpalte olej a orestujte na drobno nakrájenou cibulku do hněda (přibližřně jako na guláš). Až bude cibulka tmavá, přidejte sladkou papriku, promíchněte a asi po deseti vteřinách přidejte hrnek vařící vody. Pak to všechno vyklopte do pekáčku na ptáčky. Pekáč přiklopte a šoupněte do předehřáté trouby (180 stupňů). Po hodině na to koukněte a když bude třeba, tak přilejte trochu horké vody. Ať je tam přibližně tolik vody ať jsou ptáčci potopení, ale neplavou. Za další hodinu to všechno vyndejte z trouby. Ptáčky vyndejte, šťávu přelejte do hrnce a rozmixujte jí. Zahustěte trochou jíšky a podle potřeby dochuťte solí a pepřem (vetšinou není ani moc třeba).
Poznámka k receptu na Španělský ptáček – Honzova improvizace: Kuchticka Majka:Omlouvam se za nehoraznou hrubku, v cesku uz nebydlim 150 let,aspon me to tak prijde.Ale ty ptacky urcite udelam co nejdriv.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Španělský ptáček – Honzova improvizace, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jarmilprdel
- Datum vložení: 06.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí zadní, worcestrová omáčka, plnotučná hořčice, sůl, pepř, vejce, párek nebo klobáska, nakládaná okurka, anglická slanina, cibule, sladká paprika, jíška, olej a voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Španělský ptáček – honzova improvizace,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Španělský ptáček – Honzova improvizace - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Španělský ptáček – Honzova improvizace
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|