Recept na Smažené bramborové polštářky se zelím
Recept na Smažené bramborové polštářky se zelím je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Smažené bramborové polštářky se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
70 dkg brambor 15 dkg hrubé mouky 5 dkg krupice 1 žloutek 5 dkg uzené slaniny 40 dkg kyselého zelí 5 dkg cibule 5 dkg hl. mouky sůl olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažené bramborové polštářky se zelím
Recept na Smažené bramborové polštářky se zelím: Brambory uvařené den předem ve slupce oloupeme, umeleme na masovém strojku, přidáme žloutek, hrubou mouku, krupici, sůl a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném vále do síly asi 1/2 cm. Z takto vyváleného těsta vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm, na něž klademe na slanině a cibulce udušené vychladlé zelí. Přikryjeme druhým kolečkem, kraje stlačíme a smažíme v horkém oleji. Já jsem smažila ve fritovacím hrnci. Podáváme jako samostatné jídlo se salátem nebo jako přílohu k masitým pokrmům
Poznámka k receptu na Smažené bramborové polštářky se zelím: Dornysek: Takže se dají i péct v troubě???
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené bramborové polštářky se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 30.10.2009
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 70 dkg brambor 15 dkg hrubé mouky 5 dkg krupice 1 žloutek 5 dkg uzené slaniny 40 dkg kyselého zelí 5 dkg cibule 5 dkg hl. mouky sůl olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené bramborové polštářky se zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené bramborové polštářky se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené bramborové polštářky se zelím
|
|