|
Recept na Šmakounův hot dog
Recept na Šmakounův hot dog je zařazen v kategorii dietní recepty - redukční.
K přípravě Šmakounův hot dog budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g celozrnné špaldové mouky 50g instantní bramborové kaše 40g oleje 100ml vody 60ml rostlinného mléka 1 vejce 1 lžíce třtinového cukru 10g droždí 1 lžička soli 4 Šmakounovy párky polníček nebo baby římský salát rajče žlutá paprika červená cibule 2 lžíce bílého jogurtu 1-2 lžičky dijonské hořčice pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakounův hot dog
Recept na Šmakounův hot dog: Smícháme cukr, mléko, vodu a droždí. Dáme na 10min do tepla probudit. Tekutina musí být jen vlažná, ne horká. Během toho si připravíme mouku, kaši, sůl. Kaše se vůbec nebojte. Dodává těstu úžasnou vůni, chuť i křupavost. Samozřejmě je důležité koupit kvalitní, kde jsou opravdu jen bramborové vločky, sůl a kurkuma. Vajíčko si rozkvrdláme, dvě třetiny (zbytek necháme na potření) vmícháme do vlažného "kvásku" a přelijeme k suchým složkám spolu s olejem. Mícháme dokud to půjde a pak už pracujeme rukama. Dejte si opravdu záležet, aby bylo těsto důkladně uhnětené, nejlepší je domácí pekárna. Těsto přikryjeme potravinovou folií a dáme kynout na 2-3hod. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Vytvarujeme bochánky, které vyválíme do válečku stejně dlouhého, jako máme párky. Uprostřed uděláme podélnou hlubokou rýhu, ale ne úplně. Okraje ještě přitlačíme k sobě, potřeme zbylým vajíčkem a dáme na 20min kynout. Pečeme 15min při 225°C. Necháme vychladnout na mřížce. Párky můžeme ohřát ve vodě nebo opéct na pánvi. Studené žemle nařízneme, obložíme salátem, najemno pokrájenou zeleninou, párkem a zakápneme dresinkem z jogurtu, hořčice a pepře.
Poznámka k receptu na Šmakounův hot dog: http://www.facebook.com/MishkaDiary Znáte to, jste někde na akci, děti mají hlad a táhnou vás ke stánku s hot dogy. Na kdejakém ohřátém párku v bílém rohlíku, zakápnuté pofidérní hořčicí či kečupem se mi nelíbí vůbec nic. Párek je kupodivu velmi starý vynález. Pochutnávali si na něm už staří Římané. Ve velkém se vyrábí zhruba dvě stě let a do rohlíku naskočil zhruba před sto lety. Legend a historek kolem toho, jak vznikla snad nejznámější úprava párku s podivným názvem hot dog, tedy "horký pes", je požehnaně. Důležité ovšem je, že si můžete připravit toto fastfoodové jídlo sami doma, kvalitněji a zdravěji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakounův hot dog, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 11.12.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Redukční
- Suroviny: 200g celozrnné špaldové mouky 50g instantní bramborové kaše 40g oleje 100ml vody 60ml rostlinného mléka 1 vejce 1 lžíce třtinového cukru 10g droždí 1 lžička soli 4 Šmakounovy párky polníček nebo baby římský salát rajče žlutá paprika červená cibule 2 lžíce bílého jogurtu 1-2 lžičky dijonské hořčice pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakounův hot dog,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakounův hot dog - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakounův hot dog
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|