|
Recept na Slovenská vánoční kapustnica
Recept na Slovenská vánoční kapustnica je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Slovenská vánoční kapustnica budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g uzeného masa 200 g paprikové pikantní klobásy 10 g sušených hřibů sůl 1 svazek polévkové zeleniny 300 g kyselého zelí 150 g slaniny dobře prorostlé 1 cibuli 1 lžíci hladké mouky majoránku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slovenská vánoční kapustnica
Recept na Slovenská vánoční kapustnica: Maso a houby vložíme do mírně osolené vody a uvaříme. Krátce před dovařením přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu. Všechno spolu dovaříme do měkka. Kyselé zelí pokrájíme nadrobno a uvaříme v hrnci v menším množství vody. Když je zelí měkké, scedíme na něj masový vývar a zahustíme zásmažkou, kterou si připravíme ze slaniny, cibule orestované klobásky nakrájené na kolečka a hladké mouky. Chvíli spolu povaříme, potom přimícháme z vývaru uzené maso, houby a zeleninu. Hotovou kapustnicu podle potřeby dochutíme solí a majoránkou.
Poznámka k receptu na Slovenská vánoční kapustnica: vianocna kapustnica.Kapustu nakrajam na 2 cm a dam varit spolu s pol litrom dubakov.Pridam nove korenie,bobkovy list,cierne cele korenie Zemiaky varim zvlast. Po uvareni vlejem pol litra vody zo zemiakov do kapusty.Z cukru urobim karamel, pridam maslo, 6 strucikov cesnaku trochu hladkej muky,zalejem vodou, povarim a vlejem do kapusty.Vychladnute zemiaky popucim a vlozim do kapusty.Dochutim solou ,korenim.Mnau. Dobru chut.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slovenská vánoční kapustnica, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Reneels (Renata)
- Datum vložení: 29.03.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 300 g uzeného masa 200 g paprikové pikantní klobásy 10 g sušených hřibů sůl 1 svazek polévkové zeleniny 300 g kyselého zelí 150 g slaniny dobře prorostlé 1 cibuli 1 lžíci hladké mouky majoránku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slovenská vánoční kapustnica,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slovenská vánoční kapustnica - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slovenská vánoční kapustnica
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|