|
Recept na Slavkovské roštěnky
Recept na Slavkovské roštěnky je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Slavkovské roštěnky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 - 5 roštěnek, 4 lžíce oleje, 2 párky, 10 dkg slaniny, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 2 - 3 papriky, 20 dkg sterilizovaného hrášku, 1 lžíce hladké mouky, trochu vývaru z kostky, pepř, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slavkovské roštěnky
Recept na Slavkovské roštěnky: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme. Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme. Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme. Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.
Poznámka k receptu na Slavkovské roštěnky: receptík je prima stojí za vyzkoušení+1
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slavkovské roštěnky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 16.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 - 5 roštěnek, 4 lžíce oleje, 2 párky, 10 dkg slaniny, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 2 - 3 papriky, 20 dkg sterilizovaného hrášku, 1 lžíce hladké mouky, trochu vývaru z kostky, pepř, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slavkovské roštěnky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slavkovské roštěnky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slavkovské roštěnky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|